AKTUELNO

U Hubeiju su juče prijavljena 423 nova slučaja, od kojih 420 u glavnom gradu Vuhanu.

Svetska zdravstvena organizacija podigla je nivo opasnosti od globalnog širenja koronavirusa na "veoma visok", nakon što se virus proširio na sve kontinente osim Antarktika, a još osam zemalja prijavilo prve slučajeve oboljevanja.

Broj obolelih od koronavirusa u svetu bliži se brojci od 84.000, od čega, do sada, ima nešto manje od 2.900 smrtnih slučajeva.

U Južnoj Koreji potvrđena su 594 slučaja koronavirusa, što je najveći porast broja inficiranih u jednom danu.

Time je ukupan broj zaraženih u Južnoj Koreji porastao na 2.931, dok je broj preminulih ostao 17, prenosi BBC i dodaje da u toj zemlji ima najviše potvrđenih slucajeva van Kine, gde je počela epidemija.

U kopnenom delu Kine, bez provincije Hubei, epicentra epidemije, juče su prijavljena samo četiri slučaja koronavirusa, što je najmanji broj u jednom danu od kada je Nacionalna zdravstvena komisija u januaru počela da objavljuje dnevne izveštaje, prenosi Rojters.

U Hubeiju su juče prijavljena 423 nova slučaja, od kojih 420 u glavnom gradu Vuhanu, dok je prethodnog dana u toj provnciji zabeleženo 318 novih slučajeva.

U Italiji su juče preminule još četiri osobe preminule, čime se ukupan broj žrtava popeo na 21, a porastao je i broj zaraženih sa 650 na 821.

Epidemija korona virusa u toj zemlji počela je prošle nedelje u severnim regionima Lombardija i Veneto.

Na japanskom ostrvu Hokaido danas je proglašeno vanredno stanje zbog brzog širenja novog koronavirusa, a u toj zemlji preminuo je prvi stranac, britanski državljanin koji je bio na kruzeru Dajmond princes.

U Iranu su od danas sve škole zatvorene na tri dana, dok je broj preminulih u toj zemlji porastao na 34, a 388 ljudi je zaraženo.

U Nemačkoj je prijavljeno skoro 60 slučajeva koronavirusa, u Francuskoj 57, a u Španiji 32.

U Meksiku je u petak potvrđen prvi slučaj koronavirusa, što je drugi slučaj u Južnoj Americi, posle Brazila.

Kod starije žena iz Kalifornije otkriven je drugi slučaj koronavirusa nepoznatog porekla u SAD, pošto na nije putovala niti je bila u kontaktu sa nekim drugim obolelim. Još jedan takav slučaj zabeležen je u Oregonu.

Broj obolelih od koronavirusa u svetu bliži se brojci od 84.000, od čega, do sada, ima nešto manje od 2.900 smrtnih slučajeva.

#koronavirus

'