AKTUELNO

Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupšina gradova i skupština opština u Srbiji se ne odnosi na opštine u kojima su održani vanredni izbori.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je lokalne izbore za 26. april ove godine.

Ona je pozvala građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore u kojima će, kako kaže, imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odlučuju o budućnosti lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

- Pratite programe svih kandidata i izaberite svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vaših porodica - rekla je Gojković u Skupštini Srbije.

Ona je pozvala i kandidate da se nadmeću za podršku građana dobrim programima, da ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

- Pozivam sve učesnike da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću i fer kampanjom. Pozivam sve da poštuju demokratski iskazanu volju građana - rekla je Gojković.

Rokovi za održavanje izbora počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke, a odluka o raspisivanju na snagu stupa danom objavljivanja u Službenom glasniku.

#Izbori

#Izbori2020

#Maja Gojković

'