AKTUELNO

Šestoro se nalazi na Infektivnoj klinici u Beogradu, četvoro u Nišu i dvoje u Novom Sadu.

Od sedam novootkrivenih pacijenata zaraženih novim koronavirusom, jedan pacijent u Novom Sadu ima ozbiljnu kliničku sliku bolesti, dok ostali imaju lakšu do umereno tešku kliničku sliku, kaže direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.

On je naglasio da pacijenti nisu životno ugroženi, da su u stabilnom stanju i dobijaju predviđenu terapiju.

- Ovakav broj obolelih je posledica naše neodgovornosti prema okolini, prema kolektivu. Najveći broj novootkrivenih slučajeva potiču od jednog izvora, gde je komunikacija bila u uskom prostoru - naveo je Stevanović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je apelovao na građane da poštuju mere koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, da ukoliko su prehlađeni, kašlju, kijaju ostanu kod kuće, ne idu na posao, ne idu na skupove gde se nalazi veliki broj ljudi na malom prostoru.

- Neće biti iznenađenje ako u da narednom periodu budemo imali veći broj obolelih i to uglavnom iz jednog izvora - naglasio je on.

U Srbiji je do sada 12 osoba zaraženo novim koronavirusom.

Šestoro se nalazi na Infektivnoj klinici u Beogradu, četvoro u Nišu i dvoje u Novom Sadu.

Foto: Tanjug AP/Andrew Medichini

PACIJENTI U NIŠU STABILNO

Četvoro pacijenata zaraženih novim koronavirusom koji su smešteni u Klinici za infektivne bolesti KC Niš u stabilnom su stanju i nisu životno ugroženi, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

Oni su izolovani na Klinici za infektivne bolesti, kako propisuju algoritmmi i procedure. Lekari će i narednih dana budno pratiti njigovo zdravstveno stanje.

#Srbija

#Zdravlje

#koronavirus

'