AKTUELNO

Hala 1 Beogradskog sajma danas postaje privremeni dom za sve zaražene pomenutim virusom. Ona je dodatno oplemenjena i humanizovana kako bi u datim okolnostima onima koji će tamo boraviti pružila trenutno maksimalno omogućen komfor za 3.000 potencijalna pacijenata.

Sajam je zbog svojih osobinama, veličine i lokacije, a u skladu sa preporukama eksperata iz Kine, određen za smeštaj pacijenata čije zdravstveno stanje nije u velikoj meri ugroženo virusom korona.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Svima koji će određen period boraviti na Beogradskom sajmu biće omogućen pristup brzoj Wi-Fi mreži. Prostor je podeljen u manje celine, pregradnim zidovima, kako bi bila omogućena i osigurana potreba za intimom.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Osobe koje će vreme provoditi na sajmu će imati pristup improvizovanim toaletima, tuševima . Njima će takođe na raspolaganju biti i bilijar, stoni fudbal, veliki ekrani za praćenje televizijskih sadržaja, ali i puno knjiga i časopisa za one koji budu želeli da vreme provedeno na sajumu isoriste za čitanje knjiga.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Za stariju decu predviđen je plej stejšn korner, dok će i za vrtićku decu biti odgovarajući sadržaji, stolovi i stolice, pribor za crtanje.

Improvizovane bolnice u velikom halama ili šatori ispred zdravstvenih ustanova

Srbija nije usamljen slučaj. Mnoge države širom sveta koje su zahvaćene korona virusom odlučile su da već postojeće prostore iskoriste za pravljenje improvizovanih bolnica, kako se pacijeti zaraženi korona virusom ne bi mešali sa drugima i tako bili u mogućnosti da ih zaraze. Neke su umesto već postojećih prostora odlučili da ispred bolnica postave šatore.

#sajam

'