AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je večeras povodom nedavnog hapšenja, pa puštanja na slobodu novinarke portala nova.rs Ane Lalića, da novinari neće biti hapšeni, ali ih je zamolio da provere svoj izvor i informaciju.

“Ne želeći da ulazim u tužilački deo posla, da me ne optuže da se mešam u istrage i da ja odlučujem da li je neko trebalo da bude hapšen, ali ono što mogu da vam kažem, Ana Lalić je svojim objavama koje su bile netačne optužila Klinički centar Vojvodine da oni tamo rade bez zaštitne opreme, bez maski i rukavica. Kako biste se osećali da neko treba da vas tamo vodi, a vi čujete da su uslovi takvi”, pitao je Stefanović. 

On je dodao da su izvori najbolji kada se ode i vidi stanje. 

“Kada su otišle ekipe i Rojtersa i drugih, kada su snimili i videli, ne da samo u tom trenutku imaju, već imaju i na stanju u magacinima te medicinske opreme, potuno je bilo jasno da ta vest nije imala za cilj da prikaže istinu”, rekao je Stefanović. 

Kako je naveo, delo bi trebalo da bude kvalifikovano od strane tužilaca, ali da pretpostavlja da će biti za unošenje straha i panike i uzbinjivanje javnosti. 

Stefanović je kazao da jeste za kritiku, ali da informacije treba da budu istinite. 

Savetovao je građane da proveravaju informacije, jer, kako kaže, u ovim vremenima se širi mnogo lažnih vesti, kao što je bila najava navodne nestašice goriva. 

#Nebojša Stefanović

#novinari

'