AKTUELNO

Upoznajte Vladu, još jednog nominovanog za nagradu "Heroji Beograda".

Srbija, kao i čitav svet, pogođena je epidemijom koronavirusa, a u ovim teškim vremenima, među svima nama javili su se pojedinci koji se svojom odgovornošću, brigom i empatijom izdvajaju od drugih. Zbog tih pojedinaca, Goran Vesić je ispred Grada Beograda pokrenuo akciju “Heroji Beograda” i na taj način dao prilku svim sugrađanima da prijave ljude iz svoje okoline koji su pokazali visoki stepen humanosti u vreme vanrednog stanja.

Ovoj akciji pridružio se i vlasnik ružičaste televizije, Željko Mitrović, a kada se vanredno stanje završi, deset heroja biće nagrađeno – dobiće statuu pobednika, ali i vrednu novčanu nagradu. Koliko sredstava  Grad Beograd izdvoji za fond nagrade, toliko će izdvojiti i TV Pink.

Na najgledanijoj komercijalnoj televiziji, svakog dana se u jutarnjem programu “Novo jutro”, kao i ostalim informativnim emisijama, emituje se prilog o nominovanima za nagradu “Heroji Beograda”.

U današnjem prilogu mogli ste da upoznate Vladu Mićića, radnika “Gradskog zelenila”. Dok većina ljudi vanredno stanje provodi kod kuće, postoje i oni koji ne mogu da prestanu sa radom.

Foto: TV Pink Printscreen

Jedan od njih je upravo Vlada,koji sa kolegama brine o tome da naša okolina svakog dana bude sređena, drvećeorezano, a trava pokošena.

Mi radnici u jedinici Zemun radimo kao i uvek, normalne akivnosti: sečemo grane, i radimo sve ostalo što je potrebno. Ja sam sekač, moj posao zahteva da radim na dizalici. Kad nema posla što se orezivanja drveća tiče, sadimo nova stable – rekao je Vlada.

Foto: TV Pink Printscreen

Posao je rizičan, ali Vlada kaže da je navikao i da ga ne bi menjao ni za šta na svetu.

U “Zelenilu” radim već 30 godina. Od prvog dana do sada ništa se nije promenilo, sve je isto, ništa mi nije teško – kaže Vlada.

Foto: TV Pink Printscreen

Vlada će ovako vredno i predano nastaviti da radi dokle god bude mogao. Zbog toga što radi i u vanrednim okolnostima I trudi se da, dok smo mi u našim domovima, održi okolinu čistom, Vlada je nominovan za nagradu “Heroji Beograda”, koju dodeljuju Grad Beograd i TV Pink. Ukoliko znate nekoga ko je takođe pokazao visok stepen odgovornosti i humanosti, prijavite ga za nagradu “Heroji Beograda” na mejl heroji@pink.rs . 

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.Đ.

#Goran Vesić

#Grad Beograd

#Gradsko zelenilo

#RTV Pink

#Televizija Pink

#heroji Beograda

#Željko Mitrović

'