AKTUELNO

Preminuli je imao više pridruženih bolesti.

U Arilju je danas zabeležen prvi slučaj koronavirusa, a predsednik ove opštine, Miloš Nedeljković, saopštio je da je ovaj čovek i preminuo od posledica bolesti.

Reč je, kako saznaje Pink.rs, o čoveku starom 68 godina koji je preminuo u bolnici u Užicu, a prema rečima predsednika opštine, on je imao i druge, pridružene bolesti. Trenutno se, kako je dodao, radi na utvrđivanju svih njegovih kontakata, kako bi se sprečilo dalje eventualno širenje zaraze.

Foto: Tanjug AP/Santi Palacios

On je apelovao na građane da poštuju uvedene mere, najavljujući uvođenje novih, još rigoroznijih.

- Molim vas da poštujete sve mere, posebno tokom predstojećih praznika. Mi smo prvi preduzeli sve neophodne mere, svaki dan se borimo protiv koronavirusa i sada ne smemo da popustimo - kaže Nedeljković.

Podseća da je opština Arilje sprovela sve mere Vlade Srbije, a da su nadležni kontrolisali njihovo poštovanje od strane građana.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Podsetimo, u Zlatiborskom okrugu jutros je objavljeno da su u poslednja 24 sata od posledica infekcije koronavirusom preminule dve osobe, jedna muškog i jedna ženskog pola, prosečne starosti 70,5 godina, saopštio je jutros Zavod za javno zdravlje Užice. Vest o smrti zaraženog u Arilju došla je nešto kasnije.

#Arilje

#Miloš Nedeljković

#Smrt

#koronavirus

<
'