AKTUELNO

Aleksandar Kristijan Golubović će se 16. aprila naći na slobodi, pošto mu tog dana ističe kazna od osam godina zatvora, na koju je bio osuđen zbog trgovine drogom.

Golubović je osuđen 2010. zbog preprodaje heroina i nedozvoljenog držanja oružja. Kod njega je prilikom hapšenja ispred Crvke svetog Marka u Beogradu zaplenjeno 125 grama heroina.

Samo godinu i po dana ranije on je pušten iz zatvora u Požarevcu gde je izdržao kaznu od četiri godine zatvora zbog iznude 3.000 evra i kilograma zlatnog nakita od jednog bračnog para.

Tada je rekao da namerava da objavljuje knjige i pravi izložbu svojih crteža. Ti planovi su pali u vodu, a sada namerava da se smiri i povuče.

Foto: Pink.rs

Oženio se i razveo u zatvoru

Tokom izdržavanja kazne u "Zabeli" Golubović se u septembru 2006. godine Golubović se venčao sa Suzanom Milojković.

Šest godina kasnije na istu adresu mu je od supruge stigao i zahtev za razvod braka.

Sina priznao nakon 20 godina

Golubović se 2015. godine oženio drugi put - Ivanom Veljković i dobili su ćerku Veru zbog čega mu je odloženo izdržavanje kazne. Kristijan ima I sina Lazara, ali je ga je priznao tek 20 godina kasnije. 

Jedna je majka

Poslednje godine za Kristijana nisu bile lake – dve godine nakon rođenja ćerke pisalo se da je pred razvodom, a u januaru prošle godine je izgubio majku Milanku Mimu Golubović.

Foto: E-Stock/Jovan Jovanović

Goluboviću je bilo dopušteno da prisustvuje sahrani majke na beogradskom groblju "Lešće". 

Robijao više od 20 godina

Kristijan Golubović je više od decenije proveo iza rešetaka u zatvorima u Nemačkoj, Italiji, Grčkoj i drugim zemljama.

Srbiji je po međunarodnim poternicama isporučivan dva puta - iz zatvora u Dizeldorfu 1993. godine i 2003. godine iz grčkog, gde je bio osuđen kao šef jugoslovenske mafijeu Atini.

#Kristijan Golubović

<
'