AKTUELNO

"Pinkov konvoj solidarnosti" nastavio je da obilazi one koji rizikuju svoj život zarad građana Srbije.

„Pinkov konvoj solidarnosti“ nastavio svoj put, a zaštitnu opremu Željko Mtrović danas je uručio beogradskim porodilištima i Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Za one koji danonoćno brinu o porodiljama i bebama, vlasnik TV Pink donirao je zaštitnu opremu, a 300 vizira uručeno je zaposlenima u Narodnom frontu.

Želim ispred klinike „Narodni front“ da pozdravim ovu akciju i da se zahvalim – rekli su zaposleni u ovom porodilištu.

Foto: TV Pink Printscreen

Uz zaštitnu opremu koju je dobio Insistut za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj (GAK), Željko je obezbedio i 1.000 vizira Medicinskom fakultetu.

Mi smo vam danas doneli jednu veću donaciju. Deo je za vas, 300 vizira, a doneli smo i 1000 vizira za Medicinski fakultet u Beogradu, zato što smatramo da je taj fakultet naša budućnost i budućnost našeg zdravstva. A pokazalo se u ovom trenutku da je iznedrio veliki broj heroja, koji su spasavali živote, tako da nam je veoma važno da pomognemo. Doneli smo vam i neke specijalne naočare, mislim da su u toj kategoriji najbolje na svetu, hermetične su potpuno. Tako da ostavljamo za GAK 300, a vi kao prodekan fakulteta dostavite tamo – rekao je Željko.

Foto: TV Pink Printscreen

Ispred GAK-a, ali i Medicinskog fakulteta na kom je prodekan za postdiplomske studije, prof. dr Aleksandar Stefanović se zahvalio Željku Mitroviću i TV Pink na ovom gestu.

Želim da Vam se zahvalim, klinika u Višegradskoj GAK već nekoliko nedelja, praktično od početka epidemije, radi duplim kapacitetom kada su u pitanju trudnice, što zbog povećanog priliva, što zbog zatvaranja kliničko-bolničkih centara koji su se pretvorili u Covid bolnice. Tako da smo se na to kadrovski, a i što se tiče opreme, potpuno adaptirali. Međutim, da bi sve dobro funkcionisalo, potrebne su najveće mere prevencije da virus ne uđe na našu kliniku, što smo do sada uspeli da uradimo. Naravno da nam je zaštita svih zaposlenih i svih pacijenata veoma bitna. Dakle, lične zaštitne opreme imamo i svi zaposleni je nose tokom celog radnog vremena. Svu zaštitnu opremu imamo u dovoljnim količinama, zahvalni smo i predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru zdravlja gospodinu Lončaru, koji su se lično angažovali na svemu tome. Naravno, zaštitna oprema nikad nije na odmet, tako da cenimo sve društveno odgovorne kompanije kao što je TV Pink, što misli na nas i što je donirala ovu opremu. Cenimo to što cenite naš rad i našu struku, jer su to sve ljudi koji se bore u ovim trenucima i rizikuju svoje zdravlje i živote za dobrobit ovog naroda – rekao je prof. dr Stefanović i dodao:
Izdao sam naređenje da svi u toku radnog vremena nose zaštitnu opremu, međutim, ne možete naterati ljude da to rade i van radnog vremena, ali svakako da je to savet i preporuka, tako da viziri i sva zaštitna oprema je neophodna. Želim da kažem i nekoliko reči umesto odsutnog profesora Nebojše Lalića, dekana Medicinskog fakulteta. Medicinski fakultet je vrhunska i najveća naučno-istraživačka i edukativna institucija u Srbiji, tako da je od prvorazrednog i državnog značaja. Ona edukuje i proizvodi sve naše mlade lekare i usavršava ih u okviru specijalističkih i subspecijalističkih grana, doktorata i tako dalje. To je ustanova koja je proizvela sve ove heroje kojima tapšemo u osam sati, tako da moramo razmišljati ne samo o porfesorima, nastavnicima i saradnicima Medicinskog fakulteta, koji u velikom broju rade u Kliničkom centru, ali moramo razmišljati i o vremenu kada epidemija prođe, kada ćemo i dalje morati da koristimo zaštitnu opremu i na taj način ćemo živeti izvesno vreme . Trenutno se nastava odvija u onlajn režimu i tu nema nikakvih problema, ali kada krene nastava onako kako se ranije odvijala, naravno da će i naši studenti koristiti opremu. Još jednom hvala, hvala što mislite na medicinske radnike.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, Željko Mitrović je u proteklom periodu, u okviru akcije „Pinkov konvoj solidarnosti“ uručio zaštitnu opremu medijskim kućama, Komunalnoj policiji, pripadnicima policije, čuvarima u Zabeli, medicinskim ustanovama u Beograd i širom Srbije, trgovinskim lancima, Hitnoj pomoći i zaposlenima u Domu za nezbrinutu decu uZvečanskoj. Vlasnik TV Pink ovde neće stati – ostaje da u narednim danima vidimo gde će put odvesti „Pinkov konvoj solidarnosti“.

Autor: M.Đ.

#GAK Narodni front

#GAK Višegradska

#Medicinski fakultet u Beogradu

#Pinkov konvoj solidarnosti

#RTV Pink

#Televizija Pink

#Željko Mitrović

<
'