AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević uručili su danas 5.000 zaštitnih maski Nacionalnoj organizaciji osoba sa invaliditetom Srbije, koja će ih podeliti u 33 saveza u Republici Srbiji.

Ministar Đorđević istakao je da je upravo zbog toga Ministarstvo odlučilo da donira ove trajne zaštitne maske NOOIS-u, kako bi članovi saveza osoba sa invaliditetom, kada budu odlučili da mogu da krenu sa radom i u svojim prostorijama, s obzirom da je vanredno stanje prestalo, bili što bezbedniji prilikom pružanja pomoći koju od njih svi članovi i očekuju. 

„Verujem da će ove trajne zaštitne maske doprineti dodatnoj zaštiti od korona virusa, jer je izuzetno značajno da se preventivnih mera svi pridržavamo i dalje, a posebno osobe sa invaliditetom, kako bismo bili zaštićeni od zarazne bolesti COVID-19.“, rekao je Đorđević i dodao da je ovo samo početak onoga što Ministarstvo ima u planu, kada je u pitanju podrška udruženjima.

Ministar je naglasio da u uslovima vanrednih okolnosti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na sve građane podjednako mislilo te da je pokrenulo i Viber kanal „Ministarstvo rada – OSI“, kako bi svakodnevno bilo u komunikaciji sa savezima i udruženjima osoba sa invaliditetom, blagovremeno ih informišući o svim aktuelnim dešavanjima i bitnim informacijama iz nadležnosti resornog Ministarstva.

Izvršna direktorka NOOIS-a Ivanka Jovanović istakla je da uvažava izuzetne napore i nesebično zalaganje resornog ministarstva, na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, u oblasti unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.

Foto: Tanjug/Search Results Web results Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

„Ministarstvo je uvek tu za nas, kako bi nam pomoglo da prevaziđemo sve izazove koji se nalaze pred nama, što je slučaj bio i ranije, ne samo tokom borbe protiv korona virusa. Primera radi kada nam je bilo značajno da se produži rok za podnošenje prijava za Programski konkurs za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2020. godini, kako bi savezi koji nisu dostavili kompletne izveštaje o utrošku sredstava za 2019. godinu dopunili iste i ispunili uslov za dodelu sredstva u 2020. godini i imali vremena da pripreme što kvalitetnije i inovativnije programe, Ministarstvo nam je izašlo u susret. U novonastaloj situaciji izazvanoj pojavom zarazne bolesti COVID-19 realizacija aktivnosti u vezi sa Programskim konkursom za 2020. godinu je odložena, ali kako je ministar Đorđević rekao, s obzirom da su se sada stekli uslovi, Ministarstvo će uložiti sve napore da se konkurs završi i realizuje u najkraćem roku, tačnije u drugoj polovini maja“, rekla je Jovanović i dodala da ono što je posebno značajno jeste što su oni ti koji sada odlučuju o projektima koji će se raditi, što predlažu šta je to što im je potrebno i po prvi put zaista učestvuju u donošenju odluka koje direktno utiču na njihov položaj.

Ugovor o donaciji potpisali su ministar Zoran Đorđević i izvršna direktorka NOOIS-a Ivanka Jovanović, a uručenju 5.000 zaštitnih maski prisustvovao je i predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i potpredsednik NOOIS-a Mihailo Pajević.

#Donacija

#maske

#Đorđević

<
'