AKTUELNO

Najtopliji dan, a sutradan žestok pad temperature, oblačno, kišovito.

Posle kišnog postprvomajskog vikenda, ovaj koji je u toku doneo nam je mnogo sunca, pa čak i letnje temperature koje se u skoro celoj Srbiji, tokom najtoplijeg dela dana, kreću od 26 do 28 stepeni (letnji dani se računaju svi 25+).

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ipak, treba biti donekle oprezan jer su jutra i večeri prilično prohladni, pa se čak dešava da u pojedinim gradovima razlika između jutarnje i dnevne temperature bude čak i do 20 stepeni Celzijusa.

Za sve željne leta sutrašnji dan će biti potpuno idealan, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tada bi temperatura mogla čak i da premaši 30. podeok na Celzijusovoj skali.

Foto: Foto/RHMZ

U južnijim delovima Srbije temperetura bi mogla da stigne i do 32 stepena.

Za one koji bi možda pomislili da je već došlo vreme i za kupanje dovoljan je samo jedan podatak: temperatura vode u Savskom jezeru u Beogradu, prema zvaničnim podacima sa najvećeg beogradskog izletišta, trenutno je oko osam stepeni.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Stanovnici Srbije bi, ipak, trebalo da budu malo i na oprezu jer se najavljuje visok, a negde i vrlo visok nivo UV zračenja.

Onima koji još nisu raspoloženi za mnogo sunca, neka uteha bude najava da će već u utorak doći do značajnijeg naoblačenja i zahlađenja, te da će temperatura pasti za 10 do 12 stepeni, a očekuju se i kiša i pljuskovi.

#RHMZ

#Vremenska prognoza

<
'