AKTUELNO

Penzioneri, studenti i zaposleni čija je plata manja od 70.000 dinara moći će od srede, 13. maja, da apliciraju za korišćenje novih 400.000 vaučera za odmor u Srbiji, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Na predstavljanju nove letnje promotivne kampanje "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" u Zemunu, Ljajić je rekao da je to ujedno i poziv ugostiteljima i hotelijerima da se prijave za prihvatanje gostiju sa vaučerima.

Takvih je do sada, kaže ministar, 1.500, a očekuje da će novi ugostitelji i hotelijeri koji će se prijaviti biti iz Beograda i Novog Sada, jer su to novi gradovi u kojima se vaučeri mogu koristiti.

Foto: TV Pink Printscreen

Osim toga, novine u odnosu na prošlu prijavu za vaučere jeste da je povećan obuhvat ljudi koji mogu da se prijave, a među njima su studenti i oni čija su primanja manja od 70.000.

Do sada je limit za zaposlene bio 60.000 dinara.

Ministar je objasnio i da studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju, kako bi se s jedne strane, objašnjava ministar, sprečile zloupotrebe, a sa druge strane, kako bi omogućili studentima da putuju širom Srbije.

Ljajić kaže da će tih 400.000 vaučera značajno produžiti turističku sezonu, te da ona neće biti ograničena na dva ili tri letnja meseca, već da će potrajati do kraja godine.

"Time ćemo bar delimično smanjiti štetu koja će nastati zbog manjeg broja međunarodnih putovanja", rekao je Ljajić.

#Rasim Ljajić

#Srbija

#Turizam

#leto

#vaučeri

<
'