AKTUELNO

Presretači saobraćajne policije zaustavili su dva muškarca zbog brze i bahate vožnje auto-putem kroz Beograd. Test krvi kod oba vozača pokazao prisustvo droge.

Presretač saobraćajne policije zaustavio je muškarca (27), Pavla D., koji je na Novom Beogradu vozio automobil  brzinom od 133 km na čas, na deonici auto-puta gde je ogrančenje 80 km na čas.

Vozač je na alkometru imao 1,01 promila alkohola u krvi. Na droga testu utvrđeno je da je pozitivan na kokain i kanabis. 

Foto: Pink.rs

Muškarac je priveden kod sudije za prekršaje gde je osuđen na novčanu kaznu od 240 hiljada dinara i 240 sati rada u javnom interesu.

U drugom slučaju, saobraćajni presretač zaustavio je muškarca (18) koji je vozio brzinom od 200 km na čas, na deonici auto-puta kroz Beograd, gde je ograničenje 80 km na čas.

Video: Pink.rs

Utvrđeno je da mladić ne poseduje vozačku dozvolu i da je bio pod dejstvom kanabisa. 

Sudija za prekšaje osudio ga je na 240 sati rada u javnom interesu i 220 hiljada dinara novčane kazne.

Saobracajna policija MUP- Srbije nastavice sa preventivnim i represivnim akcijama i kontrolama, jer je cilj da se na vreme otkriju i iz saobraćaja isključe pijani i drogirani vozači, koji po pravilu i prebrzo voze i predstavljaju opasnost za sve učesnike u saobraćaju na srpskim putevima.

M.Mijatović

#Policija

#vozači