AKTUELNO

Nikada nije odustala.

Isidora Bjelica je preminula u svojoj 52. godini. Ona je izgubila borbu svoju višegodišnju borbu sa opakom bolešću, a u svojim prethodnim intervjuima šta ju je upravo ona naučila i kako se sa istom nekoliko puta izborila.

Rak jajnika joj se više puta vraćao, a spisateljica je otkrila na koji je način potrebno razmišljati u tom momentu.

Tajna srećnog života je u tome da osećamo zahvalnost i onda kada se čini da imamo sve razloge da proklinjemo i očajavamo - bio je tada jedan od statusa na njenim društvenim mrežama.

Foto: E-Stock

Dok god nemam metastazu na centru za humor, za mene ima nade. Ali bilo je tako teških dana da nisam mogla ni da se smejem ni da plačem. Kad čoveku bolest pojede humor, znači da je u opasnoj zoni - govorila je ona.

Foto: Instagram.com/Isidora Bjelica

Imam kancer jajnika koji se širi kao požar. Danas mogu da budem u remisiji, a za dva meseca na samrti. U borbi s rakom nema pravila. Zato sam tragala za lekom u 12 zemalja - rekla je tada Isidora.

Pravo čudo je bila vest 2017. godine, kada Isidora od 70 metastaza, nije imala više ni jednu aktivnu.

Čovek je sam sa tim užasom u sebi i ne može se nigde sakriti, osim u poneki san u kom na tren zaboravi da je bolestan. Ali nije dozvoljeno odustati jer ste onda gotovi - isticala je u tom periodu Isidora.

Autor: M.I.

#Isidora Bjelica