AKTUELNO

Opština Mionica je i ove godine nastavila tradiciju nagrađivanja najuspešnijih osnovaca, a zbog nemogućnosti da se usled pandemije koronavirusa organizuje besplatno letovanje, mionički odlikaši su ovog puta nagrađeni poklon vaučerima i knjigama.

Vaučeri koje je školarcima uručio predsednik opštine Boban Janković su u u vrednosti od po 25 hiljada dinara za đake generacije i po 20 hiljada dinara za nosioce Vukove diplome.

Osim poklon vaučera, najuspešniji učenici su dobili i po primerak knjige ''Moje uspomene'' Vojvode Živojina Mišića.

Predsednik je istakao da su rezultati mioničkih đaka izuzetni i da oni predstavljaju ponos i budućnost Mionice.

- Ponosni smo na vaše dosadašnje rezultate i verujem da ćete nas obradovati još mnogo puta. Znanje je moć, a obrazovanjem krčimo put ka svetloj budućnosti naše zajednice. Opština Mionica prepoznaje trud i rad i uvek će ga nagraditi - rekao je Janković.

Janković je ukazao na to da su investicije u obrazovanje od kada je on predsednik opštine intenzivirane i da će učenici osnovne i srednje škole u Mionici novu školsku godinu dočekati u potpuno renoviranim školama po evropskim i svetskim standardima

- Investiraćemo još više u obrazovanje mladih i obezbediti najbolje moguće uslove za vaš dalji napredak. Želim našoj deci da nastave da budu vredna, kao što su pametna, i da svojim uspesima služe na ponos svom mestu i Srbiji – poručio je mioničkim vukovcima predsednik Opštine Boban Janković.

#Boban Janković

#Kolubarski okrug

#Obrazovanje

#Opština Mionica

#Razvoj

#škola