AKTUELNO

Na današnji dan je tragično izgubio život.

Dalibor Andonov Gru preminuo je prošle godine na današnji dan. Popularni reper koji je "doneo" hip-hop u Srbiju život je tragično izgubio u Zemunu prilikom vožnje kajta na Dunavu. Tog dana duvao je jak vetar, a Gru nije mogao da ga savlada.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Njegovo telo tada su iz reke izvukli prijatelji, a iza sebe Gru je ostavio suprugu Danicu i dva sina. Osim što je bio jedan od naših najpopularnijih repera, Gru je važio i za jednog od najboljih bordera na našoj muzičkoj sceni.

Na bord sam prvi put stao 1995. godine kao pristojan skijaš, ali to mi u tom trenutku nije mnogo pomoglo, baš naprotiv. Uspeo sam da isčupam vez iz daske, što je zaista nauka, ali da to nisam uradio, sebi bih isčupao nogu iz kolena, tako da sam odustao od toga. Međutim, naredne godine nisam poneo skije na planinu, već dasku i opremu, i rešio da savladam bord. Za razliku od skijanja, bord se brzo uči, ali su padovi neizbežni i svaki je traumatičan. Dva meseca nisam mogao normalno da sedim, ali sam iz sezone u sezonu bio sve bolji, tako da se više nisam vratio na skije - rekao je Gru u jednom od svojih intervjua.

Foto: Printscreen Instagram/danicaandonov

Gru se oprobao i u drugim ekstremnim sportovima, poput padobranstva i bandži džampinga, a tradicionalno, svake godine tokom leta vozio je kajt na Adi Bojani.

Kajt mi je novija ljubav, poslednjih desetak godina. Slično je bordu i skijanju, samo što uključuje zmaja, koga pokreće vetar, pa je neophodno savladati balansiranje. Kada skačem, najstrašniji mi je osećaj dok se penjem gore, jer se sve trese, ljulja i škripi. Kada te vežu, i kažu da skačeš na tri! Ma, skačem na jedan samo što pre da se spustim dole - pričao je Gru.

Ljubav prema ekstremnim sportovima uspeo je da prenese i na suprugu Danicu, ali i na sinove.

Sinovi su nasledili od mene ljubav prema vodenim sportvima. Vuk vozi snoubord, a ne sumnjam da će Relja kad još malo poraste, biti isti kao stariji brat i da će obojica biti bolji od mene - rekao je Gru pre nekoliko godina.

Autor: S. K.