AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić apelovao je večeras na pojedine političare da prestanu da svojim izjavama ne otežavaju rad policijskim službenicima i tužilaštvima.

On je, komentarišući reagovanja na postupanje državnih organa u slučaju prebijanja mladića u Novom Sadu apelovao na pojedine političare da prestanu da "uporno organizuju i sprovode rijaliti potrage i istrage kojima otežavaju rad policijskim službenicima i tužilaštvima".

U izjavi za medije Rebić je podsetio da je novosadska policija obaveštena o prebijanju dvadesetosmogodišnjeg mladića 24. avgusta od strane lekara, koji su mu ukazali pomoć zbog zadobijenih povreda, kako je tada naveo, od strane njemu nepoznatih lica.

"Od tada do danas, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, policijski službenici su preduzeli sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja i identifikovanja osumnjičenog Ivana Kontića (1990)", naveo je Rebić.

Podsetio je da policija i tužilaštvo procenjuju, a u skladu sa zakonom, kada je objavljivanje navedenih detalja u javnosti u interesu bržeg privođenja osumnjičenih, a kada može samo da šteti i oteža potragu.

Kako je naveo, posao policijskih službenika nisu senzacije kako to pojedini političari zamišljaju, već rasvetljavanje krivičnih dela.

"Nova hajka koju trenutno vode da policija nekoga štiti ili krije, jer je, nakon što je objavljen snimak, o svim do tada preduzetim merama obavestila javnost je u najmanju ruku sramotna", konstatovao je direktor policije.

On je poručio da će policijski službenici nastaviti da intenzivno rade na pronalaženju i hapšenju osumnjičenog, što je njihov posao zajedno sa drugim institucijama, a "pomenutim političarima ostavljamo da očigledno pokušavaju da politizuju šta stignu ne bi li skupili kakve poene".

Prethodno je kritike na račun pojedinih političara ali i medija uputio i načelnik PU Novi Sad Milorad Šušnjić tvrdeći da su zlonamerno i netačno optužili policiju da je nešto u ovom slučaju htela da sakrije.

#Vladimir Rebić