AKTUELNO

Kontić je lišen slobode u naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu.

Ivan Kontić, osumnjičen da je mučki prebio mladića u Novom Sadu, uhapšen je danas u Podgorici, na osnovu međunarodne poternice NCB Interpol Beograd.

On se potražuje za krivično delo ubistvo u pokušaju koje je izvršio, kako se sumnja, na teritoriji Republike Srbije. Kako se vidi na fotografiji policije, on je oboren na pod i stavljene su mu lisice.

Foto: Uprava policije

Kontić je lišen slobode u naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu. Na fotografijama se vidi i da je 30-godišnji siledžija pustio bradu, verovatno u nadi da će tako teže biti prepoznat. 

Foto: Uprava policije

- Službenici Sektora kriminalističke policije - Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE su danas oko 18.00 časova, sprovodeći višednevnu ciljanu potragu, uz asistenciju pripadnika Sektora specijalne policije, lišili slobode Ivana Kontića, državljanina Crne Gore - saopštava crnogorska policija.

Foto: MUP

Javnost je bila zgrožena snimcima brutalnog nasilja kada je, tada još neidentifikovani počinilac, tukao onesvešćenog momka. Kako se na snimku vidi, prolaznici i obezbeđenje su pokušali da ga odvoje od žrtve, ali bezuspešno.

Potpuni haos nastao je tek kasnije, kada je napadač okrenuo isprebijanog muškarca na stomak i lomio mu ruke.

Uzrok jezivog nasilničkog postupanja nije otkriven, kao ni detalji o zdravstvenom stanju pretučenog mladića.

Identifikovani nasilnik je navodno šef obezbeđenja jednje kockarnice. Prethodno je radio kao obezbeđenje u diskoteci, a navodno je pobegao u Crnu Goru.

#Hapšenje

#Ivan Kontić