AKTUELNO

Mediji širom sveta objavili su jutros, kao udarnu vest, da je preminuo patrijarh srpski Irinej.

- Patrijarh Srpske pravoslavne crkve preminuo je jutos u VMC Karaburma u Beogradu, gde je lečen od korona virusa - navodi Sputnjik.

- Patrijarh Irinej, poglavar SPC, umrlo je od posledica korona virusa. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je informaciju na svom zvaničnom Instagram nalogu - obavestila je agencija Rojters.

Foto: Tanjug

Agencija RIA takođe je kao udarnu objavila vest o smrti patrijarha. Oni podsećaju da je juče SPC objavila da je došlo do naglog pogoršanja njegovog stanja, te da je hospitalizovan u VMC Karaburma od 4. novembra.

I RT je objavio tužnu vest podsećajući da je patrijar Irinej bio na čelu SPC od januara 2010. godine.

I mediji u regionu preneli su ovu tragičnu vest.

Podsetimo, patrijarh srpski Irinej upokojio se jutros posle teške borbe sa korona virusom, a o njegovoj smrti oglasila se i Srpska pravoslavna crkva.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Duška Stefanović

- U petak, 20. novembra 2020. godine u 7:07 časova u Vojnoj kovid bolnici „Karaburma“ u Beogradu upokojio se u Gospodu Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski g. Irinej (Gavrilović). O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom Njegove Svetosti Patrijarha javnost će biti uskoro obaveštena. Večan mu spomen i Carstvo Nebesko - piše u saopštenju.

#Mediji

#Patrijarh Irinej

#Smrt