AKTUELNO

Sud je odredio pritvor po predlogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Vozaču autobusa R. D. (1971), koji je osumnjičen za izvršenje krivičnog dela protiv bezbednosti u saobraćaju, određen je pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.

Sud je odredio pritvor po predlogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Podsetimo, tragedija u kojoj je nastradao četvorogodišnji dečak dogodila se u utorak, u Prvomajskoj ulici u Zemunu, kada je iz za sada nepoznatih razloga autobus koji saobraća na liniji 18 pregazio mališana na stanici “Bosanska”.

Vozač je na saslušanju izjavio da taster za vrata nije bio ispravan i da je pokazao da su vrata zatvorena, iako nisu bila.

U svojoj odbrani koju je izneo pred tužiocem, vozač je izjavio da nije primetio da je došlo do nezgode na autobuskom stajalistu "Bosanska", da ne zna da li se dete povredilo izlaskom iz autobusa kojim je upravljao, da je preduzeo sve mere po polasku sa stajališta da bi se bezbedno uključio u saobraćaj, te da niko od putnika u autobusu nije reagovao na bilo koji način.

Inače, reč je o autobusu Ikarbus, koji je 2004. godište na kojem, da taster nije radio, vrata ne bi mogla da se zatvore.

Istraga je u toku.

Autor: M. Mijatović

#Saobraćajna nesreća

#Zemun