AKTUELNO

Za njima tragaju jagodinska policija i Gorska služba. Kako Pink.rs saznaje u ovom trenutku je angažovano 29 policajaca, pripadnika Sektora za vanredne situacije, pas, 11 vozila.

Milici Mirjanić (20) i Stefanu Rusovu (27), koji su u subotu ujutru krenuli u ranim jutarnjim satima ka izletištu Lisine, gubi se svaki trag istog dana. Niko o njima ništa ne zna od oko 15 sati kada im je telefon lociran u mestu Tupižnjica.

Foto: Instagram.com/kele_kele_

U potragu za devojkom i mladićem uključene su jagodinska policija i Gorska služba spasavanja Srbije (GSSS). MUP je podigao helikoptere u potrazi za dvoje mladih. Kako Pink.rs saznaje za sada praćeni tok reke Resave, uz Kanjon reke Resave, Debeli potok, Jelovi potok, vrh Beljanice.

Video: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

- Dobili smo poziv oko dva sata u noći između subote i nedelje. Prema informacijama koje imamo to dvoje mladih je imalo, navodno nameru da se popne na planinu Beljanica. Ono što nas plaši je informacija da oni imaju nešto malo iskustva u planinarenju ali nažalost nedovoljno - rekao je sagovornik Kurira iz GSSS .

On dodaje da su poziv, kao i uvek, shvatili izuzetno ozbiljno i od jutros su na terenu njihovi pripadnici iz više stanica.

Video: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

- Na terenu su naši spasioci iz Bora, Kruševca ima ih iz Despotovca dok su kolege iz Beograda u pripravnosti, da u svakom trenutku ukoliko to bude bilo potrebno izađu na teren. Trenutno se bukvalno sa svih strana prilazi i pretražuju teren oko planine. Najveći problem nam je što ne znamo gde da tražimo. Ne zna se gde je automobil... Osim ove informacije da je telefon lociran poslednji put u Tupižnjici gde se već pretražuje teren ne znamo ništa. To je kao da tražimo iglu u plastu sena - rekao je naš sagovornik.

Video: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Otac nestale devojke Mirjanić rekao je za medije da se i nekoliko njihovih prijatelja jutros organizovalo za potragu. Mole se svi građani da jave policiji ukoliko znaju nešto više.

Svi su angažovani u potrazi za nestalim parom!

Povodom nestanka dva lica na teritoriji opštine Despotovac, mesto Lisine, pripadnici Sektora za vanredne situacije angazovani su u sadejstvu sa Direkcijom policije, Gorskom službom spasavanja i šumskim gazdinstvima na pretrazi terena. Na raspolaganju je ukupno 29 pripadnika SVS, 1 pas i 11 vozila iz VSJ Jagodina, VSJ Kragujevac j VSJ Bor i VSJ Požarevac. Trenutno je na pretrazi terena na više lokacija angažovano 15 pripadnika VSJ Jagodina i VSJ Bor. Pripadnik SVS bio je angažovan i na pretrazi terena iz vazduha, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice koji su pretražili više lokacija uz tok reke Resave, Kanjon reke Resave, mesta Debeli i Jelovi potok kao i obilazak vrha Benjanice.

#nestali