AKTUELNO

Saradnja Penzionih fondova Srbije i RS.

Protokol o regulisanju međusobnih obaveza po osnovu namirenja odštetnih zahteva u primeni člana 42. Sporazuma između Savezne Republike Jugoslavije i BiH o socijalnom osiguranju, biće potpisan danas u Beogradu.

Potpisivanju ovog Protokola u Klubu poslanika, prisustvovaće ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i  ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, saopšteno je iz ministarstva rada.

Protokol će potpisati direktor Zavoda za socijalno osiguranje Zoran Panović i direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić.

U saopštenju se dodaje da se pomenutim protokolom utvrđuju način i rokovi izmirenja međusobnih potraživanja koja su nastala po osnovu ispostavljenih odštetnih zahteva u postupku ponovnog obračuna penzija između Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, u ukupnom iznosu od oko 4,5 miliona evra.

Izvor: Tanjug

'