AKTUELNO

Najvažnija mera je da od sutra važi ista mera kao za vikend, hrana, lekovi i gorivo će uvek biti dostupni, a od ponedeljka ćemo opet odlučivati, rekao je nakon sednice Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Predrag Kon, epidemiolog i član ovog vladinog tela.

Ovo jeste kompromisno rešenje, s tim što mi iz medicinskog dela Štaba smatramo da to nije dovoljno, jer mi za pet dana nećemo videti rezultate.

S druge strane, ekonosmki deo, kako kaže, smatra da se u potpuno izašlo u susret medicinskom delu.

- Ali moramo da razumemo trenutak, ovo je najveća pademija veka, nažalost i smrtonosna. Medicinksi sektor je toliko prenapegnut da mu treba podrška celog društvenog sistema - rekao je dr Kon.

Prema njegovim rečima, počinje dominacija britanskog soja, koja se spušta i prema mlađem uzrastu, zbog toga je najavaljena onlajn nastava i za niže razrede osnovne škole.

Podsetimo, Krizni štab zasedao je jutros i odlučio da od sutra pa sve do ponedeljka radi samo ono što je neopodno - prehrambene prodavnice, apoteke i pumpe, odnosno mere koje su važile prethodnog "zaključanog" vikenda, sada su produžene i na ova tri radna dana - sredu, četvrtak i petak.

#Predrag Kon