AKTUELNO

Ovaj monstuozni zločin dogodio se 2006. godine kada su se „zemunci“ posle ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića krili u Madridu.

U tajnom bunkeru vikendice Veljka Belivuka u Ritopeku pronađena je velika industrijska mašina za mlevenje mesa i sumnja se da ju je grupa Velje Nevolje koristila za uklanjanje tele ubijenih suparnika, koje su kidnapovali.

Foto: TV Pink Printscreen

Pronalazak mašine za mlevenje upućuje da je Velja Nevolja koristio “zemunski recept” jer su članovi klana iz Šilerove ulice koristili ovu mašinu za uklanjanje svojih neprijatelja.

Zemunci su ubili, raskomadali i samleli dotadašnjeg prijatelja i člana klana Milana Jurišića - Jureta. Povod je bila svađa zbog žene i to između njega i Luke Bojovića, koji je posle smrti Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma preuzeo vođstvo nad klanom. Istina o monstruoznom zločinu isplivala je na videlo posle hapšenja Bojovića, Kalinića, Miloša Simovića i Vladimira Milisavljevića.

Ovaj monstuozni zločin dogodio se 2006. godine kada su se „zemunci“ posle ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića krili u Madridu. Jurišića je u španskoj prestonici, prema sopstvenom priznanju, ubio udarcima čekićem u glavu i raskomadao Sretko Kalinić. NJemu je u zločinu pomagao Miloš Simović. Nakon što su raskomadali telo motornom testerom, oni su delove ubacili u “Bošovu” mašinu za mlevenje mesa, ali se ona, od metka koji je od ranije bio u Jurišićevom telu, zaglavila i pokvarila. Tada su dvojica zločinaca došli na ideju da preostale delove tela skuvaju u gulaš. Međutim, obrok koji su pripremili nisu oni pojeli, već su pozvali na ručak Vladmira Milisavljević - Vladu Budalu, koji se najeo gulaša ne znajući da je pojeo nekadašnjeg prijatelja! Tačnije, skuvali su mu Jurišićevu prostatu i penis!

Foto: Instagram.com/LEGENDEPODZEMLJA

- Mi smo se pravili da ne možemo da jedemo jer smo već ručali. Sa uživanjem smo gledali kako jede ljudsko meso i jedva smo se uzdržali da ne prasnemo u smeh - rekao je Kalinić istražnim organima u bolnici u Zagrebu.

Ubice su ostatke tela koje su samleli spakovali u crne kese, pomešali sa đubretom i bacili u reku Manzanares.

- Čitav stan je bio prekriven krvlju i mašću, pa im je trebalo pet dana da ga detaljno očiste – navedeno je na sudu.

Španski forenzičari su u reci pronašli više od 100 delova tela, naročito parčića lobanje. Jedno od najvažnijih otkrića je pronalazak ručke od mašine kojom su "zemunci" samleli Jurišićevo telo.

Milan Jurišić je bio pripadnik "zemunskog klana" od trenutka nastanka te kriminalne organizacije. On je nakon ubistva Zorana Đinđića, zajedno sa nekolicinom članova bande, pobegao bez traga. U odsustvu je za ubistvo premijera osuđen na 30 godina robije, dok je na 20 godina zatvora osuđen zbog zločina koje je počinio kao pripadnik "zemunskog klana".

Jurišić se u međuvremenu, tokom bekstva, pozicionirao u podzemlju kao jedan od najpouzdanijih profesionalnih ubica, koji uglavnom odrađuje poslove za narko-mafiju. Međutim, vremenom su utihnule priču o njemu, a sudbina mu se saznala kada je Kalinić ispričao šta se dogodilo.

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja