AKTUELNO

Evo kako izgleda proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Marija Kulić, učesnica druge, treće i četvrte sezone "Zadruge", najgledanijeg rijalitija u regionu, morala je da napusti ovo takmičenje zbog zdravstvenih problema. Marija, kao i njen suprug Siniša Kulić, operisali su se istog dana, zbog problema sa rakom. Obe operacije bile su uspešne, a Marija i Siniša se oporavljaju, što su i potvrdili svojoj ćerki Miljani Kulić putem video-poziva koji je nedavno imala sa njima.

Foto: TV Pink Printscreen

Marija Vaskrs proslavlja u porodičnom domu u Nišu, a sa čitaocima našeg portala podelila je atmosferu iz svog doma i otkrila kako slavi najradosniji hrišćanski praznik. Kako nam je ispričala, ovo je prva godina da Vaskrs slave sa unukom Željkom.

Najveći i najradosniji praznik u hrisćanstvu je Vaskrs, dan kada se slavi pobeda života nad smrću. Na Vaskrs se tradicionalno u svim hrisćanskim domovima, pa i u našem, lome jaja koja simbolišu nov zivot - započela je Marija.

Foto: Privatna arhiva

Na Vaskrs se pozdravljamo uz reči "Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse". Moja porodica i ja cemo najveći praznik dočekati na liturgiji koja počinje u ponoć u Sabornoj crkvi, u Nišu. Po povratku iz crkve, u našoj kući se pali kandilo, čita molitva, a zatim se kucamo ofarbanim jajima - pričala je Kulićka.

Foto: Privatna arhiva

Proslogodišnje jaje, Čuvarkuću, na Vaskrs ću pustiti niz reku, da voda odnese sva zla i bolesti. U toku podneva, oko 14:00, sledi svečani praznični rucak. Na trpezi će se naći sve šta nam je Bog omogućio, a što je po običaju, skoro u svim hrišćanskim domovima - dodala je Marija.

Foto: Privatna arhiva

Vaskrs prvi put dočekujemo sa našim najdražim, medenim, pametnim i nestvarno dobrim unukom Željkom, ali nam Miljana, kao i poslednjih nekoliko godina na ovaj praznik, puno nedostaje. Molimo se u crkvi za nju, za njeno zdravlje i sreću i jedva čekamo da se i ova sezona rijalitija završi, kako bi bila sa nama. Puno nedostaje - ispričala je Marija, koja je sa nama podelila slike vaskršnjih jaja.

Foto: Privatna arhiva

Autor: M. P.

#Marija Kulić

#Uskrs

#Vaskrs

#Zadruga

#Zadruga 4