AKTUELNO

Ratko C. (71) iz novosadskog naselja Donje Sajlovo osuđen je na osam godina zatvora jer je u januaru 2014. godine u svojoj kući nehotice ubio Danila L. (26). Ratko je, naime, posle pijanke u kafani pozvao u goste Danila, njegovu devojku i druga, misleći da će svi imati seks. Međutim, kada su ga odbili, Ratko je potegao revolver pa slučajno ispalio hitac koji je pogodio Danila pravo u oko.

Maksimalna kazna

Iz Višeg suda u Novom Sadu saopštili su da je Ratko dobio maksimalnu kaznu za teško delo protiv opšte sigurnosti za šta ga je teretila optužnica. On, takođe, mora da isplati i odštetu Danilovoj porodici na ime duševnih bolova, pa će majka ubijenog mladića dobiti 800.000 dinara od okrivljenog a brat 500.000.

Kako je utvrđeno, tokom sudskog postupka, kobni incident dogodio se 5. januara 2014. godine oko 5:30 ujutro, posle burnog noćnog provoda u jednoj kafani na Petrovaradinu.

Ratko se u toj kafani upoznao sa Danilom L. i njegovom devojkom G. Z., njihovim prijateljem M.K. i sa još jednom mladom ženom. Njih petoro su do kasnih noćnih sati pijančili u kafani, a Ratko ih je zatim sve pozvao kod njega da nastave provod. Mlađa žena je to odbila i otišla je kući, ali Danilo je sa devojkom i prijateljem prisato i krenuli su sa Ratkom", objašnjava izvor upućen u ovaj slučaj.

Prema njegovim rečima, Ratko je bio mortus pijan i umislio je da će kod njega kući svi imati seks sa Danilovom devojkom.

"U zoru, Danilo i njegova devojka počeli su da se ljube na kauču i Ratko je pomislio da može da im se pridruži, pa da naprave orgije. Kada ga je mladi ljubavni par odbio, on je pijan pobesneo i otišao u spavaću sobu odakle se vratio sa revolverom u kom je bilo šest metaka. Zapretio je da će ih sve pobiti jer su ga slagali da će svi zajedno imati seks", kazao je izvor i dodao:

"U tom trenutku, Danilov drug M.K. je skočio, zgrabio nož sa stola i naredio pomahnitalom Ratku da odloži oružje. Ratko je nastavio da vitla revolverom, i dok se M.K. otimao oko oružja, pištolj je opalio i pogodio Danila pravo u oko", objašnjava on.

Teško povređeni Danilo odmah je prebačen u novosadski klinički centar, ali je dva dana kasnije podlegao povredama, ne dolazeći svesti.

Nije agresivan čovek

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu Ratko se pravdao da se uopšte ne seća krvave drame u njegovoj kući i da ne zna zašto je potegao oružje. Tvrdio je i da nije agresivan čovek i da pre ovog incidenta nikada nikog nije povredio.

Sudija je, međutim, prilikom izricanja presude kazao da nema olakšavajućih okolnosti za Ratka.

"Okrivljeni je bio svestan da donošenjem revolvera sa nategnutim udarašem i šest metaka, u zatvorenu prostoriju može doći do povlačenja obarača i upucavanja, kao i smrti neke osobe. Međutim, olako je držao da do toga neće doći, i desila se tragedija", rekao je sudija.

#Novi Sad

#Pucnjava

#grupni seks