AKTUELNO

Vozač GSP-a Vladimir Milanov juče je na liniji 35L u autobusu na okretnici kod groblja Lešće pronašao dečaka koji je spavao.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru vožača koji je u beogradskom autobusu pronašao trogodišnje dete, a u znak zahvalnosti u ime Grada Beograda poklonio mu je laptop.

Vozač GSP-a Vladimir Milanov juče je na liniji 35L u autobusu na okretnici kod groblja Lešće pronašao dečaka koji je spavao.

Milanov je objasnio da je na osnovu pregledanih snimaka sa kamera utvrđeno da je majka dečaka izašla na stanici sa ostalim putnicima, dok je dete ostalo da spava u autobusu, a kako kaže jedina dobra stvar u toj situaciji je što je radila klima.

Foto: Beograd.rs

- Odmah sam zvao policiju i svog dispečara, oni su poslali hitnu pomoć i čekali smo socijalnog radnika - ispričao je vozač i dodao da je dečak nakon što su ga probudili dobio sok, a on je ostao uz njega dok nisu došli socijalni radnici.

Vesić je zahvalio vozaču na pravovremenoj reakciji i podsetio da u Beogradu ima 3.000 vozača u gradskom prevozu, kao i da oni rade svaki dan, vikendom i praznicima.

- Primili smo veliki broj vozača za stalno i trudićemo se da im poboljšavamo uslove za rad jer su zasluzili, kao i veće plate, ali i bolje autobuse - rekao je Vesić.

On je naveo da su plate vozačima veće nego pre osam godina, da su one između 70 i 75.000 dinara, kao i da je cilj da se povećaju.

Foto: Beograd.rs

Podsetio je da ove godine Grad Beograd kupuje 100 zglobnih autobusa, kao i da je plan da se sledeće godine raspiše konkurs za nabavku 500 autobusa na pet godina.

- Kada završimo taj proces, sa 600 autobusa za pet godina, imaćemo dovoljno autobusa da svi budu komforni i onima koji ih voze i onima koji će se u njima voziti - rekao je Vesić.

#Goran Vesić