AKTUELNO

Vazduhoplovni inženjer Miloš Petrašinović iz Pinkovog razvojno istraživačkog centra (PR-DC) kaže da je apsolutno siguran u proizvod koji će predstaviti na izložbi “Expo 2020 Dubai” gde će Srbija prvi put predstaviti izabrane startapove. Sajam se održava od 17. do 20. oktobra u Dubaiju.

Petrašinović gostujući u autorskoj emisiji Srđana Predojevića na kanalu Vesti kaže da iza zaposlenih u Pinkovom razvojno istraživačkom centru stoje godine rada i posvećenosti.

Apsolutno smo sigurni u naš proizvod, pre svega, u sve godine rada koje su posvećene da imamo taj proizvod i da ga predstavimo u Dubaiju. Mi smo kompanija koja se bavi razvojom vazduhoplovnih projekata, naše letelice lete i nose teret - kaže Petrašinović.

Foto: TV Vesti

U nastavku gostovanja govorio je i o aplikaciji i posebnom dronu RW 01, koji u kratkom vremenskom roku može da dopremi jedinice krvi ili medicinski materijal. Petrašinović ističe i kako su inženjeri u PR-DC svoje živote posvetili onome što prave i razvijaju.

To je letelica koja ima obrtna krila, u ovom slučaju je to letelica sa 4 motora. Upravljanjem broja obrtaja možete da se krećete, baš onako kako je nama potrebno da prenesemo krv. Ova misija je jako bitna, kada krv nije dostupna, dron je donosi i to može da sačuva nečiji život. Mi radimo najrazličitije sisteme za te stvari. Naši inženjeri su svoje živote posvetili tome da pravimo ovakve letelice. Aplikaciju ima bolničar koji poziva dron, onda imate kontrolni štab koji proverava da li ta misija može da se izda, kada se to proveri letelica kreće u misiju - dodaje Petrašinović.

Opširnije o svemu pogledajte u nastavku:

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!