AKTUELNO

Pojavio se najnoviji snimak jezive pucnjave na Srve na severu Kosova i Metohije.

Na snimku osoba koja snima beži s ulice u dvorište da se sakrije, dok se sa svih strana čuju neprestani rafali.

Jedna žena se na snimku čuje kako viče drugima da beže.

Podsetimo, u Severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu pripadnici policije tzv. Kosova za ekonomski kriminal i carine, praćeni jedinicama ROSU, zatvorili su više prodavnica na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice.

Došlo je do sukoba građana koji negoduju, pre svega muškaraca sa specijalnim jedinicama policije, koje su stigle kao asistencija policiji. Bačene su kamenice i šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama, dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta, prenosi kosovski medij.

Prema najnovijim snimcima objavljenim na društvenim mrežama, u Zvečanu se čuju i rafali, a "Kosovo online" javlja da je ranjen jedan Srbin u Zvečanu.

"Povreda je naneta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju", rekao je za "Kosovo online" hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.