AKTUELNO

Češka teniserka Renata Voračova nesmetano je ušla u Australiju, igrala meč, a onda je lišena slobode dva dana posle Novaka Đokovića, iz istih razloga baš kao i Srbin.

U telefonskom intervjuu iz "hotela" za migrante, u kojem je Đoković od srede, ona je otkrila i kako izgleda unutrašnjost tog smeštaja, koje nije na dobrom glasu.

"Čak i ne znam da je ovo 'hotel'. Doveli su me u sobu rano ujutru, u sobi sam i ne daju mi da idem bilo gde. Uslovi su jednostavni, ali ovo je kategorija boljeg hostela. Nije tragedija, nije ni hit-parada. Proverili su kakvo mi je zdravlje, doneli su mi hranu. Imam pratnju u hodniku", rekla je ona.

Foto: Tanjug AP/Hamish Blair

Da li su čuvari strogi?

"Pristojni su. Nije baš da viču na mene kada proturim glavu kroz vrata, pokušavaju da mi se nađu i da mi pomognu. Ali, na primer, prozor je čvrsto zatvoren i ne mogu da ga otvorim više od pet centimetara. A obezbeđenje je svuda, čak i ispod prozora, što me je nasmejalo. Kao da planiram da skočim i da bežim", rekla je ona.

Ipak, za razliku od Čehinje koja se sprema za povratak, Novak će se sa advokatskim timom boriti za dozvolu da ostane u Melburnu, čime bi dokazao da nije prekršio nijedno pravilo, već da je postupao po protokolima Teniske asocijacije Australije. O tome, kao i o njegovom smeštaju i tretmanu, govorio je ranije danas njegov brat Đorđe.

"Po izlasku sa aerodroma prošao je kroz detektor za metal i oduzeta mu je sva imovina, zajedno sa koferima. Vraćen mu je samo mobilni telefon. Oduzeli su mu i novčanik, kao i mogućnost da se presvuče i da ode u hotel sa svojim stvarima. Otišao je u taj migrantski hotelm, smeštaj, u prljavu sobu, bez apsolutno bilo kakve imovine. Rečeno mu je da če to dobiti tek po povratku za Evropu", izjavio je on.