AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas, reagujući na izjavu Marinike Tepić da će „Vučić do poslednje kapi tuđe krvi braniti svoju vlast“, da je jedina krv ona koju su oni prolili ubijajući Ranka Panića.

„Da ih podsetim to je čovek koji je ubijen usred Beograda samo zato što je imao drugačije mišljenje u vreme kada su oni upravljali Srbijom. I na to su bili spremni da bi sačuvali svoju vlast, tako da je njihovu količinu licemerja kada danas izgovaraju ovakve besmislice teško i opisati. Ništa manje teško kada nam danas o korupciji i moralu pričaju ljudi koji su političke marionete Dragana Đilasa“, rekao je ministar Stefanović.

On dodaje da su rezultati politike, kojoj je uz Đilasa i te kako pripadala i njegova današnja perjanica Marinika Tepić, bili toliko katastrofalni po Srbiju da je zemlja bila na ivici bankrota, nezaposlenost 26%, od čega nezaposlenost mladih čak oko 40%.

„Kada bi lustrirali one koji su učestvovali u svim pljačkaškim privatizacijama, stvaranju raznih monopola, saradnji sa tajkunima koji su nam birali i vlade da bi što efikasnije punili svoje džepove novcem građana, dok su oni nezaustavljivo siromašili, kao i one koji su pomagali tadašnjem režimu u tome, stranke bivšeg režima danas ne bi mogle da predaju listu. Srećom po njih, Srbija je danas demokratska država, koja dozvoljava svakome da bez straha kaže šta god hoće i da se kandiduje za bilo koju funkciju. Samo moraju da razumeju da je za pobedu jedino važan glas našeg naroda, a ne tajkuna i njihovog novca“, rekao je Stefanović.