AKTUELNO

Džo Bajden izjavio je da je Vladimir Putin sateran uza zid i da će upotrebiti hemijsko i biološko oružje protiv Ukrajine.

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da je Vladimir Putin "sateran uza zid" i da njegovi postupci i optužbe ka ukrajinskoj strani u ratu "najavljuju njegov sledeći potez". Govoreći na Poslovnom okruglom stolu, Bajden je kazao da ruski predsednik lažno tvrdi da Amerika u Evropi ima biološko i hemijsko oružje.

Foto: Tanjug AP/Alex Brandon

- Putin je sateran uza zid, i sada priča o novim lažnim uzbunama koje sam postavlja. Među njima su i tvrdnje da mi imamo biološko i hemijsko oružje u Evropi, koje jednostavno nisu tačne - rekao je američki predsednik i dodao:

Rusija takođe nagoveštava da Ukrajina ima biološko i hemijsko oružje, što je jasan znak da sam planira da upotrebi obe vrste oružja.

Foto: Pixabay.com, Tanjug AP/Alexander Zemlianichenko, Tanjug AP/Satellite image A2022 Maxar Technologies

Vašington i američki saveznici ranije su optužili Rusiju za iznošenje lažnih tvrdnji o programu biološkog oružja u Ukrajini, kojima bi opravdala sopstveno korišćenje takvog oružja.

Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je Kijev da planira da izvrši napad hemijskim oružjem na sopstveni narod i da za to optuži Moskvu.

#Džozef Bajden