AKTUELNO

Samo tri odsto dece bez roditeljskog staranja nastavi sa školovanjem nakon sistema socijalne zaštite, a cilj projekta "Gerneracija budućnosti" je da im to omogući.

Više od 450 mladih bez roditeljskog staranja iz 27 gradova Srbije prošlo je kroz specijalno osmišljene radionice u okviru ovog projekta socijalne inkluzije.

Svečanosti je prisustvovao i predstavnik ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin koji je rekao da je ove godine u Srbiji zabeležen veći broj usvojenja u hraniteljskim porodicama i ocenio da je hraniteljstvo misija. On je rekao da neće biti smanjenja u bužetu namenjenom ovoj socijalnoj grupi i da će se ministarstvo truditi da unapredi taj segment.

Polaznici projekta su na kraju konferencije u Skupštini Srbije uručili zahvalnice predstavnicima medija, među kojima i novinaru TV Pink Mihajlu Paviću za podršku u sprovođenju projekta i tako podigli svest javnosti o nezavidnom položaju dece bez roditeljskog staranja.

Projekat "Generacija budućnosti", pokrenula je 2012. godine kompanija Dale Carnegie Training Srbija, pod pokroviteljstvom Narodne skupštine Republike Srbije.

Projekat socijalne inkluzije mladih bez roditeljskog staranja pod nazivom "Generacija budućnosti", ima za cilj da se toj deci omogući jednake šanse u daljem životu.

Autor: Milica Strahinić

'