AKTUELNO

Gledaoci TV Pink i čitaoci portala Pink.rs večeras su prvi saznali rezultate izbora! Informacije iz minuta u minut, reporteri iz svih izbornih štabova, gosti u studiju, procene i analize su činili deo Pinkove "Izborne noći".

TOK EMISIJE:

00:20 - Kraj Pinkove "Izborne noći"

Foto: TV Pink Printscreen

23:55 - Obratio se Dačić!

Foto: TV Pink Printscreen

Ivica Dačić iz SPS-a obratio se večeras nešto pre ponoći građanima i rekao da je pobeda Aleksandra Vučića ubedljiva, nakon čega mu je čestitao.

23:10 - Vučić se obratio!

Predsednički kandidat i lider SNS Aleksandar Vučić obratio se građanima iz izbornog štaba. Prema prvim rezultatima, Vučić ubedljivo vodi na predsedničkim izborima, a više u tekstu ispod.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

22:59 - Stanković: Ponoš je ubedljivo izgubio!

Dejan Vuk Stanković u Pinkovoj izbornoj emisiji rekao je kako je Zdravko Ponoš ubedljivo izgubio, ali i da je za kratko vreme stekao solidan politički kapital, zbog čega bi prema Stankovićevim rečima, bila šteta da se povuče.

Foto: TV Pink Printscreen

Zdravko Ponoš je ubedljivo izgubio, ali je on za kratak period napravio jedan vrlo solidan politički kapital i on bi jako pogrešio kada bi se povukao - rekao je Vuk Stanković.

22:29 - Grubješić: Vreme je da se promeni način glasanja!

Suzana Grubješić, predsednica Centra za spoljnu politiku, govoreći o izlaznosti kaže kako je ona tačno onolika koliko je projektovano. Govoreći o samom načinu glasanja, Grubješić kaže kako je vreme da se to promeni.

Jedino još za Beograd nemamo još potpune informacije. Sve ovo ipak, mislim da je vreme da se ozbiljno razmišlja o tome da se promeni način glasanja i da uđemo u 21. vek - rekla je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

22:24 - Cesid za Pink: Teško da će biti drugog kruga! Vučić prvi, Ponoš drugi!

U uključenju za TV Pink Ivo Čolović iz Cesida je saopštio kako će teško doći do drugogo kruga, kao i da najviše glasova za sada ima Aleksandar Vučić, a zatim Zdravko Ponoš.

Foto: TV Pink Printscreen

Očigledno da gospodin Vučić uživa u poverenju građana - dodao je on i saopštio da za Beograd još uvek nema informacija.

Novi presek Cesida, Čolović je najavio za oko 30 minuta.

22:23 - Voditeljka Irina Vukotić saopštila je da nema drugog kruga, prema do sada poznatim informacijama.

22:13 - Vučić se obraća u 22 sati i 30 minuta.

22:02 - Milica Zavetnica izjavila u svom obraćanju kako se i dalje nadaju da će ući u drugi krug.

21:51 - Krstić: Brojke će se menjati

Marketinški stručnjak kaže da brojke nisu konačne, a da će Skupština ovog puta biti "šarenolika", što je značajan korak. 

- Skupština će postati mesto kakvo treba da bude, mesto na kome se vodi politika - rekao je Krstić. 

Foto: TV Pink Printscreen

21:20 - PRVI NEZVANIČNI REZULTATI!

Milovanović iz Srpskog telegrafa je rekao u emisiji TV Pink kako je Aleksandar Vučić, prema njegovim nezvaničnim informacijama, na 25 odsto obrađenog uzorka, dobio 61 odsto, dok je drugi Zdravko Ponoš sa 16 odsto glasova.

21:10 - Milovanović: Sve vreme se pravi atmosfera nepravilnosti

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa" rekao je da još uvek rezultati stižu iz dijaspore, gde je Malta osvojila preko 40 odsto glasova. Kako je dodao, važno je napomenuti da su neka biračka mesta još uvek otvorena.

- Na ovim medijima tajkunskim, vi imate informaciju da je jedno biračko mesto zatvoreno, i od toga prave priču da ljudima ne daju da se glasa - rekao je Milovanović.

Kako kaže, u pitanju je priča poznata već mesecima unazad, a to je da će tajkunski mediji biti nezadovoljni rezultatima izbora.

Foto: TV Pink Printscreen

21:00 - SPS očekuje bolje rezultate nego 2020. godine

U štabu SPS nema napetosti, kaže reporterka Pinka, a lider SPS Ivica Dačić, kao i funkcioneri, odavno je prisutan. 

Zasad nema informacija o tome kada bi Dačić mogao da se obrati, a u štabu, kako kažu, očekuju bolje rezultate nego 2020. godine.

Foto: TV Pink Printscreen

20:49 - Posle 21 sat očekuje se obraćanje lidera SNS

Obraćanje lidera SNS Aleksandra Vučića očekuje se nešto posle 21 sat, odnosno posle pristizanja privih reprezentativnih rezultata. 

Vučić je već stigao u sedište SNS na Novom Beogradu, a tamo je i veliki broj medija, kako domaćih, tako i regionalnih i svetskih.

Foto: TV Pink Printscreen

20:43 - Bokan i Vučićević o zabrani ekipi Pinka da uđe u štab koalicije "Moramo"

Bokan je rekao da postoji politički rasizam, gde neke opcije vređaju deo birača, ismevaju ih, nazivaju ih sendvičarima. - To je ta njihova demokratija. To je politički rasizam u kom se određeni glasači smatraju retardiranim, sendvičarima i vređaju se od strane nekih drugih opcija, to je suprotno demokratiji - rekao je Bokan. - To što je zabranjeno da uđe, govori sve! U štab SNS je došao ko je hteo, a u štab koalicije "Moramo" Pink nije mogao da uđe. To govori sve o jednima i o drugima - rekao je Vučićević.

20:40 - SRS: Strateški cilj nam je da se vratimo u Skupštinu Srbije

U štabu Srpske radikalne stranke objavili su da su kampanju vodili u skladu sa skromnijim finansijskim mogućnostima, a da imaju želju i strateški cilj da se vrate u Skupštinu Srbije.

- Skupština sa i bez SRS nije isto, jer kada smo prisutni, onda se u punom smislu reči čuje glas naroda - saopšteno je u štabu SRS. 

Foto: TV Pink Printscreen

20:38 - Bokan: Ovi izbori su više državotvorni nego što su politički

Reditelj Dragoslav Bokan je rekao da vek i po postoje politički izbori u Srbiji.

- Glasao sam u Novom Sadu i nije bilo gužve na mom glasačkom mestu. Ono što je važno jeste da nije bilo incidenata. Ljudi su ozbiljno počeli da shvataju izbore. Ovi izbori su više istoriojski i državotvorni nego polituički, imajući u vidu okolnosti - rekao je Bokan.

Foto: TV Pink Printscreen

20:35 - Adamović: Veća izlaznost - veći legitimitet vlasti

Istoričar Saša Adamović rekao je da je veoma zadovoljan izlaznoću, dodaje da što je veća izlaznost, vlast koja će prioizaći imaće veći legitimitet.

- Nama ne trebaju nikakvi neredi, nikakva kriza. Ranije se činilo da su se uvek tražili neki okidači za izazivanje nereda, ali hvala Bogu to je prevaziđeno - rekao je Adamović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, jako je važno da nastavimo tamo gde smo stali. Dodaje da smo u prethodnih pet godina prošli kroz izuzetno zanimljiv istorijski period.

- Čitav svet se promenio i sada prolazimo kroz opasan period - rekao je istoričar.

20:31 - Krstić: Dobro je jer su se ovi izbori desili

Nebojša Krstić, markentiški stručnjak, komentarišući današnji sramni potez Sergeja Trifunovića, rekao je da je u pitanju "Šega sa izborima".

- Dobro je jer su se ovi izbori desili. Ja sam se pre nekoliko dana, kada je krenuo ovaj rat pitao da li će biti uslova za izbore - rekao je Krstić, pa dodao:

Srećom, sve je prošlo kako treba.

Foto: TV Pink Printscreen

Krstić je potom komentarisao gužve na biralištima, što je ocenio kao dobru stvar.

- Bilo je dosta ljudi, čekalo se, bilo je disciplinovano. Mi komšije smo se šalili na konto čekanja - dodao je.

Krstić je dodao da je bilo najava brojnih aktivnosti koje bi deligitimilizovale izbore, ali na sreću, kako kaže, sve je prošlo dobro.

- Ministar Vulin je najavio mogućnost da nekakve grupe izvrše nasilne akcije. Da li je policija preventivno reagovala ne znam ali im čestitam - rekao je Krstić.

20:26 - Stanković: Potvrdili smo demokratsku zrelost

Politički analitičar Dejan Vuk stanković je istakao da je suštinski važno da smo potvrdili jednu vrstu demokratske zrelosti i da možemo u skladu sa onim kako se nadord izasnio formiramo vlast i suočimo se izazovima koji su pred nama.

Kako je dodao, svaki glas je važan, a posebno je bitno to što je izlaznost bila iznad 50 odsto.

Foto: TV Pink Printscreen

20:21 - Vučićević: Vrlo je važno da svi učesnici prizaju rezultate

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević je rekao da su izbori prošli u najboljem mogućem redu, uz neznatan broj nepravilnosti.

- Vrlo je važno da svi učesnici prizaju rezultate - rekao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, sve ozbiljne stranke imaju baze svojih sigurnih glasača.

- Izbori su regularni, pošteni i u skladu sa svim procedurama - rekao je Vučićević.

Dodao je da je za danas pripreman najcrnji scenario, ali da se na sreću on nije realizovao.

Foto: TV Pink Printscreen

20:18 - Milovanović: Đilasovi mediji na silu dizali izlaznost!

Direktor dnevnog lista "Srpski telegraf" Saša Milovanović kazao je za Pink kako je izborni dan, koliko je uspeo da vidi, protekao u skladu sa demokratskim principima, kao i da su mediji Dragana Đilasa na silu dizali izlaznost.

Foto: TV Pink Printscreen

Koliko sam uspeo da vidim izborni dan je protekao u skladu sa demokratskim principima. Čini mi se da su Đilasovi mediji na silu dizali izlaznost - rekao je Milovanović.

20:15 - Suverenisti prvi put ne čekaju izborne rezultate u kafiću!

Suverenisti, kako javlja naša novinarka iz njihovog štaba, kažu da će oni biti najveće iznenađenje na izborima, kao i da je ovo prvi put da rezultate čekaju u prostorijama stranke, a ne u nekom kafiću.

Foto: TV Pink Printscreen

20:13 - Zavetnica još nije stigla u štab!

Kako javlja naša reporterka iz izbornog štaba Zavetnika, Milica Đurđević Stamenkovski još uvek nije stigla. Dodaje i da se Zavetnici nadaju da će dobiti zavidan broj glasova.

Foto: TV Pink Printscreen

20:08 - Pinku nije dozvoljeno da uđe u koaliciju "Moramo"

Reporteri TV Pink večeras su u svim izbornim štabovima, osim u štabu koalicije "Moramo". Kako javlja naša reporterka, Pink nije dobrodošao u "Moramo" iako su njihovi kadnidati bili dobrodošli u našem programu tokom izborne kampanje.

Foto: TV Pink Printscreen

Iako smo uredno poslali akreditaciju, nismo dobili odgovor. Kolega snimatelj je pokušao da uđe u prostoriju, kratko i jasno su mu rekli da ne može. Tako su pokazali da TV Pink tamo nije dobrodošla, iako su kandidati bili dobrodošli u program naše televizije - rekla je reporterka Pinka.

20:00 - BIRAČKA MESTA ZATVORENA!

19:58 - Do kada RIK mora da saopšti rezultate izbora?

Na pitanje voditeljke Irine Vukotić, kada ćemo moći da očekujemo prve rezultate izbora, Karličić je rekao kako je RIK dužan

96 sati nakon što budu dobijeni rezultati iz lokalnih izbornih komisija - rekao je Karličić.

19:50 - Novinar Pinka javlja: Velike gužve u Beogradu ispred biračkih mesta!

Sa biračkog mesta 31 u Beogradu uključio se večeras novinar TV Pink u okviru specijalne izborne emisije, a tom prilikom saopštio je da su u glavnom gradu Srbije velike gužve ispred biračkih mesta.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako Pink saznaje na biračkom mestu 31 na Dedinju nije bilo nikakvih nepravilnosti. Kako javlja naš novinar stariju su u većoj meri glasali prepodne, dok su mlađi došli kasnije tokom popodneva na biračka mesta.

19:40 - Karličić: Obaveza odbora je da prime glasače i posle 20 sati ukoliko se formirao red!

Miljkan Karličić, advokat i član RIK-a kaže kako je u Srbiji prvi zakon o izborima donet 1870. godine, zbog čega je naša zemlja dama evropske demokratije, kao i da je do 19 sati u Beogradu izašlo 51,2 odsto birača.

Foto: TV Pink Printscreen

Karličić je podsetio da Srbija danas bira predsednika, da odlučuje ko će činiti Skupštinu Srbije, kao i lokalnu vlast.

Naša Srbija je stara dama evropske demokratije. Prvi zakon o izborima donet je 1870. godine i evo napredovali smo do ovih najmodernijih zakona. Danas 6,5 miliona građana ima priliku da odluči ko će činiti Skupštinu Srbije, ko će biti šef države i ko će voditi lokalnu vlast - kazao je on.

IZLAZNOST: U BEOGRADU 51,2 ODSTO DO 19 SATI!

Osim što je saopštio izlaznost u Beogradu, Karličić je napomenuo i kako su birački odbori u obavezi da prime glasače i nakon 20 sati ukoliko su oni formirali red.

Foto: TV Pink Printscreen

Ono što ja imam je da je do 19 sati nekih 51,2 odsto. Očekujemo neku standarnu izlaznost. Glasanje će trajati duže od 20 časova, ako se nađu birači već na biračkom mestu i formirali su red, obaveza je da glasaju od strane biračkog odobra - rekao je Karličić.