AKTUELNO

Bez dlake na jeziku!

Voditeljka Jovana Jeremić je u svom "Novom Vikend Jutru" na TV Pink ugostila Dejana Milićevića, Miloša Stojkovića, Dušana Veličkovića i Neđu Dražić, kako bi analizirali simbole Konstraktinog predstojećeg nastupa na "Pesmi Evrovizije", koji su uzdrmali javnost, a zbog kojih se umetnica našla na meti "teoretičara zavere".

Putin na jajetu, krv u lavoru, papuče i čarape crvene boje, Davidova zvezda i masonsko oko, stočić u obliku slova "Z"... Ovo su argumenti teoretičara zaveze protiv Konstrakte. Ko je ovde lud? Kome se priviđaju Davidove zvezde i masonsko oko? - istakla je Jovana na samom početku razgovora.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Heraldika je čudo, nauka o simbolima. Ovo je neko pasuljarenje i gatanje. Dobro je što nam zavide i što nas ogovaraju... Da ne zavide, ne bi ni znali koliko smo moćni i veliki - rekao je astrolog Dušan Veličković.
Cela ova konstrukcija je moćna - rekla je Jovana.
Poruka pesme je vrlo moćna i ekološki jaka - rekao je Dušan Veličković.

Foto: TV Pink Printscreen

Sve što je umetničko, gazi se iz godine u godinu. Sektaši! - rekao je Miloš Stojković, teolog po struci.
Pa mislim da su ludi teoretičari zavere i ljudi koji vole da izmišljaju. Ovi stočići su čuvena Z stolica koja je napravljena 1904. godine. Ja sam svedok da ovi stočići postoje i da su samo iskorišćeni kao scenografija. Ne znam čemu toliko drama oko slova "Z". To je išlo do toga da je kraljica Elizabeta koja je na jajetu, da je Katarina velika. Toliko je smešno više. Strašno je kad ne ode neki standard, nego kad ode nešto posebno. Ona je neko ko postoji decenijama. Sad ispade Konstrakta čudo veliko, šaljemo jedan eksperiment i totalni kocept. Ja sam srećan i ponosan što smo promenili i što se širokim masama svidelo - rekao je Dejan Milićević.
Je l' joj predviđaš visok plasman - pitala je voditeljka.

Foto: TV Pink Printscreen

Očekujem neki visok plasman. Medijski će biti ispraćena mnogo - rekao je Milićević.
Zašto moramo nešto veštački? Mi imamo toliko simbola kao Srbi - pitao je Miloš.

Foto: TV Pink Printscreen

Ne vidim kod nje ništa negativno, ništa satanistički. Vidim originalnost i da je uspela da raširi sve ovo. Nije na red mogla da dođe od starleta i od onih koji su se pravili da su pevačice, koje njaču na mikrofon - istakao je Dejan Milićević u "Novom Vikend Jutru".

Autor: N.Žugić