AKTUELNO

"Čekali smo vest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jeste, bolna, nikakva, teška", kazao je za HRT Nenad Periš nakon što ga je MUP izvestio da je u Dunavu nađeno telo muškarca čija odeća odgovara opisu odeće u koju je bio odeven njegov sin Matej koji je nestao u Beogradu 30. decembra 2021. godine.

"Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a verujte mi da je strašno teško, čovek mora imati nadu. Mene moja vera uči da nada uvek postoji, piše Index.hr.

Foto: Informer.rs, Ustupljene fotografije/Privatna arhiva

Iako se rastanak dogodio, nada da ćemo se ponovno sresti nikad neće prestati da bude tu - rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli da se istina pronađe.

U razgovoru za RTL dodao je: "Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio".

"Tata, idi po Mateja, dovedi ga kući"

"Moramo obaviti te formalnosti. Moramo obaviti formalnosti. Matej je tu sa mnom i uvek će biti. Da, pet meseci kasnije.

Ono što mi je rekla ćerka: "Tata, idi po Mateja, dovedi ga kući". To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvek će biti s nama", poručio je potreseni Nenad Periš u razgovoru za HRT.

Foto: E-Stock

Podsetimo, "Blic" je jutros ekskluzivno objavio da je u Dunavu kod Ade Huje pronađeno telo mlađeg muškarca koji odgovara opisu nestalog Mateja Periša. Kako smo saznali, na telu mladića pronađen je srebrni sat, tamna majica sa aplikacijom, farmerke i jedna bela patika, a u džepu mobilni telefon. Sve pronađeno odgovaralo je opisu stvari koje je u noći nestanka na sebi imao Matej Periš. Aplikacija na majici na telu identična je onoj koju je Periš kobne noći nosio. To što je mobilni telefon pronađen u džepu farmerki, još jedna je potvrda da je u pitanju on, jer je signal s njegovog telefona u kobnoj noći poslednji put lociran kod Velikog ratnog ostrva, što znači da je mobilni bio kod njega kada se našao u vodi.

Naložena je obdukcija pronađenog tela, DNK analize i toksikološki rezultati. Na prvi pogled na pronađenom telu nema tragova nasilja, ali obdukcija će pokazati na koji način i od čega je mladić preminuo.