AKTUELNO

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik ponovio je danas da na sastanku lidera parlamentarnih stranaka u BiH sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom u Briselu ništa nije potpisano, ali da je načelno dogovoreno kako delovati nakon izbora u BiH.

"Moj nastup u Briselu, kao i nastup lidera Socijalističke partije i Ujedinjene Srpske Petra Ðokića i Nenada Stevandića je bio jedinstven, koordiniran i jasan", rekao je Dodik na konferenciji za novinare sa Ðokićem i Stevandićem.

On je objasnio da je dokument koji je predložen po dolasku u Brisel bio pun netačnih informacija, prenosi RTRS.

"Videlo se da su ga pisali muslimani iz kancelarije EU u Sarajevu. Mnogo je bilo misterija oko toga kako će se sastanak održati i nekoliko puta je menjan i njegov format", rekao je Dodik.

On je ocenio da je značajno što je uklonjeno 14 prioriteta Mišljenja Evropske komisije kao uslov za kandidaturu, i da je to dobro da se olakša dobijanje kandidatskog statusa.

Istakao je da je bitno da su sačuvana dejtonska ovlašćenja RS, da nije dat značaj presudama Ustavnog suda BiH jer će se o zemljištu i imovini razgovarati kao i do sada, prenose Nezavisne novine.

Dodik je Istakao je da nije bilo jedinstva iz Srpske i optužio lidera Partije demokratskog progresa (PDP) Branislava Borenovića, da je u Brisel išao da odrrži predizbornu kampanju, ali je kazao da je njegov nastup doživeo fijasko.

On je ocenio da je lider DNS-a Nenad Nešić je bio u svojim diskusijama korektan.

Dodik je zahvalio predsedniku Evropskog saveta Šarl Mišelu i komesaru Žozepu Borelju i njihovim saradnicima na organizovanju sastanka.

#Milorad Dodik