AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nadovezala se na obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakla da joj je zadovoljstvo što će obavestiti građane Srbije da je inicijativa "Moja prva plata" juče u Briselu dobila nagradu.

Brnabić napominje da je preko 17 hiljada mladih u Srbiji dobilo svoje prvo radno iskustvo, ali i da će nastaviti sa ovim programom. Takođe, govoreći o drugoj stvari, Brnabić ističe da je izvoz naših IT usluga tri puta veći nego pre 6 godina.

Foto: TV Pink Printscreen

Što se tiče smanjivanja jaza između bogatih i siromašnih, meni je zadovoljstvo da sve građane Srbije obavestim za inicijativu "Moja prva plata" juče u Briselu dobili nagradu, dakle prvo mesto, kao najbolju inicijativu u 2021. godini. Preko 17 hiljada mladih je u Srbiji dobilo svoje prvo radno iskustvo, a mi ćemo nastaviti sa ovim programom - kazala je Brnabić i dodala:

Foto: TV Pink Printscreen

Druga stvar, i u ovim teškim vremenima, nama sve veću ulogu u rastu naše ekonomije igra sektor usluga, što pokazuje da naša privreda postaje sve jača. Hoću da podelim sa vama da nam je izvoz naših IT usluga sada dostigao već 740 miliona evra, koliko je iznosio izvoz usluga za celu 2016. godinu. Mi smo praktično povećali tri puta naš izvoz za 6 godina - rekla je Brnabić.