AKTUELNO

Dušica J. (39), zaposlena u Bezbednosno-informativnoj agenciji i njen suprug, Danijel J. (41), službenik Uprave kriminalističke policije, kao i bivši policajac Milivoj K, uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u švercu kokaina i odavali službene podatke Radoju Zviceru i klanu Veljka Belivuka.

Uhapšeni se sumnjiče i da su za vođu kavačkog klana prebacili milione evra iz Holandije u Crnu Goru.

Kako je Kurir ranije ekskluzivno objavio, uhapšeni se dovode u vezu sa kavčanima, ali i odbeglim policajcem iz Crne Gore Ljubomirom Milovićem. Podsetimo, Milović je postao poznat javnosti kad je portal libertas.me objavio fotografiju na kojoj je sa kolegom Petrom Lazovićem, koji je nedavno uhapšen u Crnoj Gori, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i Radojem Zvicerom.

Foto: Društvene mreže

Uhapšeni bračni par na društvenoj mreži na kojoj imaju profile često su objavljivali porodične fotografije, kao i slike sa letovanja i zimovanja. U poslednje vreme, ako je sudeći po objavama, nisu bili aktivni.

Podsetimo, osim Danijela J, Dušice J, Milivoja K, uhapšen je i Ž. F. (34), vozač kamiona iz Aranđelovca. Oni se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Foto: Društvene mreže

Bračnom paru, kako je ranije saopštio MUP, na teret se stavlja i da su zloupotrebljavajući svoj položaj, za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe vršili provere kroz baze podataka MUP-a i BIA, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove kriminalne grupe Radoja Zvicera i Veljka Belivuka.

Autor: