AKTUELNO

U jednom restoranu u Budvi navodno je došlo do trovanja hranom najmanje 96 turista, potvrđenio je portalu Dana iz više izvora.

Radi se o turistima većinom iz Poljske, Slovačke i Slovenije i skoro svi su bili gosti u jednom restoranu. Svi su smešteni ili su primili medicinsku pomoć u bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju, prenosi crnogorski portal Dan.

U opštini Budva je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom i da su se gosti jednog restorana javili medicinskim ustanovama zbog stomačnih tegoba.

Za sada je portal Dan zvaničnu potvrdu dobio samo iz Opšte Bolnice u Kotoru gde je sinoć primljen veliki broj turista sa stomačnim tegobama.

- Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta dece uzrasta od 15 -16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom - povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni na kućno lečenje, rekao je portalu dana direktor kotortske bolnice dr Davor Kumburović.

Još uvijek nismo uspjeli da dobijemo i zvaničnu potvrdu o ostalium turistima koji su dobili trovanje i o objektu u kojem su se hranili. U Domu zdravlja u Budvi su nam čak saopštili da ne znaju o čemu se radi, dok u državnim institucijama niko ne želi o tome da govori, jer je neradni dan.

Predsednik Opštine Budva Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbedniće im, ako je potrebno, smeštaj, prevoz i sve ostalo.

Još uvijek nije dobijena zvanična potvrda o ostalium turistima koji su dobili trovanje i o objektu u kojem su se hranili.

U Domu zdravlja u Budvi su čak saopštili da ne znaju o čemu se radi, dok u državnim institucijama niko ne želi o tome da govori, jer je neradni dan.

Autor: