AKTUELNO

Ovo je malo ko znao!

Majka Ivane Španović, Vesna i sama se bavila atletikom, a u svom jednom intervjuu istakla je kako je ćerku rodila da bude broj jedan i da joj je najveća podrška na njenom zahtevnom profesionalnom putu.

Majka i ćerka, koliko se razumeju, toliko među njima postoje i neslaganja. Retko se svađaju, ali jedna svađa bila je žestoka i pretila je da poljulja njihov, do tada, vrlo blizak odnos.

Kada se Ivana vratila iz Rusije nije osvojila zlatnu medalju kako smo se nadali, ali kako sam ja uvek na nju i brata ponosna šta god da rade i kakve god uspehe da postižu rekla sam joj: "Super, odlično idemo dalje". Kao neko ko kada zacrta cilj ne odustaje pogledala me i upitala: "Šta je odlično, mogla sam bolje". Ja joj odgovorim: "Istina je da si mogla bolje, ali hajmo sad, imali smo povredu, prošli smo super". E tu smo se zakačile i tri dana nismo pričale - prisetila se jedne od retkih svađa sa prvakinjom u skoku u dalj Vesna, koja je potom priznala da sve ćerkine emotivne borbe suze radosnice i bola i ona lično proživljava. Posebno joj teško padaju njene povrede i to što ne može u tom momentu da bude kraj nje.

Autor: M.M.