AKTUELNO

Za sebe kaže da je bila velika zavodnica!

Ruška Jakić je srpska novinarka, voditeljka i urednica emisije koja je emitovana na mnogim televizijama u Srbiji. Rođena je 1938. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi. Popularnost je stekla još u bivšoj Jugoslaviji. Premda novinarka po profesiji, među prvim je damama sa domaće javne scene koja je otvoreno progovorila o mnogim tabu temama. Za sebe kaže da je bila velika zavodnica i jedna od najpoželjnijih žena u to vreme.

Foto: TV Pink Printscreen

Televizijska publika ju je upoznala kao autorku, urednicu i voditeljku.

Pojavila se i u trećem delu kultne komedije „Mi nismo anđeli“ čiji podnaslov je „Rok en rol uzvaća udarac“, te dokumentarnom filmu „Biba Struja“. Ruška Jakić se novinarstvom bavi dugi niz godina. Ipak, prepoznatljivost joj je donela autorska emisija „Ljubav i moda“. Emisija je započela s emitovanjem 1992. godine na Televiziji „Pink“.

Ruškini gosti su bile brojne poznate ličnosti iz sveta glume, muzike, sporta i politike, ali i „obični“ ljudi koji su svojim „neobičnim“ pričama doprinosili gledanosti tog TV formata. Ipak, najveća „zvezda“ emisije bila je sama Ruška Jakić koja je po prvi put progovorila o mnogim tabu temama.

Foto: TV Pink Printscreen

Autorka je priznala da je tokom 20 godina emitovanja promenjen koncept emisije, pa su se tako menjali gosti i teme. Više pažnje je posvetila uspešnim ženama koje su pokazale da mogu da pariraju muškarcima u „njihovom svetu“. Ono što se ne menja jeste njena energija i čuvena najava „Dobro veče! Ja sam Ruška Jakić. Neki me vole, neki me mrze, a ja za sebe mislim da sam fantastična.“

Drugi propali brak uticao je i na njenu ćerku koja je, mnogo godina kasnije priznala da je osećala snažan bol jer je izgubila drugog najvažnijeg čoveka u njenom životu.

Foto: Pink.rs

Nakon što se i sa trećim suprugom razvela, voditeljka je izjavila da su svi njeni muževi bili nesrećni jer su bili muževi Ruške Jakić, ali da ih ona i dalje obožava kao i oni nju. Osim toga, ne krije da se još uvek nada da će se pojaviti čovek koji će najzad otkriti tajnu koje se zove „Ja, Ruška“.

Iz prvog braka je dobila ćerku Anu Nadežić. Međutim, samo tri meseca nakon rođenja, suprug je napustio nju i dete. Ruška se četiri godine kasnije udala za muzičara Vojina Mulina. Kako je jednom prilikom njena ćerka ispričala, Mulin je predstavljao pravu očinsku figuru u njenom životu.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: S.Z.