AKTUELNO

Uslovljeni!

Princ Hari i Megan Markl dobili su upozorenje da reše nesuglasice s princem Vilijamom i Kejt Midlton uzrokovane njihovim intervjuom s Oprom Vinfri.

Ozloglašeni intervju "prešao je granicu" i ostavio princa i princezu od Velsa uzrujanima i ljutima, tvrde izvori za Mirror. Paru je naređeno da se izvini za intervju i priznaju motive koji stoje iza njega, a sve pre kraljičine sahrane. Njih četvoro već su se pojavili zajedno u javnosti nakon smrti kraljice, svi su položili cveće, a viđeni su i u Vestminster Holu u sredu.

Foto: Tanjug AP/Alberto Pezzali

Foto: Tanjug AP/Alberto Pezzali

Pale su ružne optužbe, hoće li se par pokajati?

Naime, tokom intervjua s Oprom 2021. godine, Hari i Megan govorili su o svom razlazu od kraljevske porodice. Takođe su otkrili da su bili zabrinuti oko boje kože njihovog sina Arčija i rekli su da je kralj Čarls III prestao da odgovara na Harijeve telefonske pozive.

Megan je rekla da se osećala suicidalno, ali da joj nije bilo dozvoljeno da potraži pomoć. Par je takođe otkrio da su se potajno venčali pre svog kraljevskog venčanja i najavili da očekuju svoju ćerku u leto 2021. Razdor je izazvao napetosti među kraljevskom porodicom, a Hari i Megan navodno nisu bili pozvani na svečani prijem kralja Čarlsa III.

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions, Tanjug AP/Toby Melville

Nisu mogli da budu ni na svečanom prijemu

Navodno su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ranije ove nedelje primili pozivnicu za veliki događaj na kojem će se susresti mnogi strani saradnici i političke ličnosti uoči sahrane kraljice Elizabete II. Međutim, dužnosnici iz Bakingemske palate kažu da je dvojac to propustio jer su tome morali da prisustvuju samo zaposleni članovi kraljevske porodice, a saradnici Harija i Megan rekli su da oni verovatno neće doći.

Mnogi ljudi su se nadali da će se Vilijam i Hari pomiriti nakon kontroverznog intervjua, nakon što su se pojavili rame uz rame kako bi oplakali svoju pokojnu baku. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa pridružili su se novom princu i princezi od Velsa i drugim članovima kraljevske porodice na malom i privatnom okupljanju u Bakingemskoj palati u utorak uveče kako bi primili kraljičin kovčeg pre nego što bude položen u Vestminster Holu.

Foto: Tanjug AP/Christopher Furlong

Braća su jedva razgovarala više od dve godine nakon što su Saseksovi otišli u SAD. Bio je to prvi put da su parovi viđeni u javnosti kao četvorka od Dana Komonvelta u martu 2020.

Autor: P.R.