AKTUELNO

Nije štedeo reči!

U toku je emisija "Pretres nedelje", a voditelj Milan Milošević je nakon kratke pauze, podigao Ivana Marinkovića kako bi prokomentarisao ispovest Zvezdana Slavnića.

Ja ovakve priče obožavam. To su te naše čuvene urbane legende koje uvek mogu da se slušaju. Kada slušam ovako, pogotovo uživo, ja se bukvalno naježim. Nekako sam deo, moji baba, majka i deda rođeni dorđolci. Ćale mi je deo tog kriminalnog miljea. Ja sam odrastao uz sve te priče. Majka mi je pokazivala papire od advokata. Nisam otišao u te vode, ja sam ostao sam sa majkom bez nadzora oca. Bio sam na ivici, voleo sam da se pobijem, ali me je fudbal odvukao. Ima jedan moj drug, poput Kristijana, to su isto ljudi sa kojima se i dan danas čujem i vole da se prisete tih imena. Sad kad se pominje Ksenija Pajčin, nisam je nikada upoznao, ali sam bio na njenoj sahrani, jer je tada moja žena bila njena koleginica. Kada sam čuo za Zvezdana da ulazi, pošto ga nisam upoznao, naravno da sam imao neko predubeđenje. Iskreno da kažem, imao sam pomisao da će Zvezdan biti malo nadmeniji, međutim, pozitivno me je iznenadio. Sećam se kada sam izlazio, bio je Taki, okrećem se ka Takiju, Zvezdan mi je rekao: "Ćao" - rekao je Ivan, pa je nastavio:

Foto: TV Pink Printscreen

Verujem da ovde ima još sitnijih detalja, to je pametno. Ja mislim da ovaj dečko zaslužuje apsolutnu podršku naroda, ali je za mene on jedan od životnih pobednika. Ja sam bio sitan kreten, pravio sitne gluposti, kao i još neki učensici ovde. Odlučio sam ove godine da se potrudim da ljagu sa svog imena, probam da operem, zbog svoje naslednice i naslednika. Zvezdan me je stvarno oduševio, ne priča mnogo, ali mnogo sluša. Važno je da su se pokajali, kao i svi mi koji se kajemo za neke grehe. Nije postala mogućnost da se tako obratiš nekim ljudima. Sve te greške izblede vremenom i postaju samo legende - nastavio je Marinković.
Da li je vama izgledalo da ja pokušavam da operem Zvezdana? Pitao sam ga ono što zanima - pitao je Milan.
Ne - viknuli su u glas zadrugari.

Foto: TV Pink Printscreen

Zvezdana niko ne može da opere za ono što je uradio i njegovu prošlost. Ali neko ko je odležao u najboljim godinama, zaslužuje novu šansu. Ja sam bio označen kao nasilnik i to će me pratiti kroz ceo život. Da, godinu dana sam izdržao, nisam bio nasilan. Svako ko je grešio, zaslužuje šansu. On je odužio svoje, nosiće on krst i grišće ga savest ceo život, ali on mora da nastavi da živi. On je po meni, još je rano, na pravom putu. Niko ne dovodi u pitanje da je njemu teško. Najteže je toj porodici od tog dečka, ali svako zaslužuje novu šansu u životu - ubacio se Miki.

Detaljnije u nastavku ovog teksta.

Autor: N.Ž.

#Zadruga