AKTUELNO

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, ocenio je danas da je najavljena delimična mobilizacija u Rusiji "predvidljiv korak" koji će se pokazati krajnje nepopularnim.

Podoljak smatra da se rat u Ukrajini ne odvija prema planu Moskve.

On je u poruci Rojtersu rekao da ruski predsednik Vladimir Putin pokušava da prebaci ma Zapad krivicu za otpočinjanje "ničim izazvanog rata" i za pogoršanje ekonomske situacije u Rusiji.

Habek: Delimična mobilizacija je dalja eskalacija sukoba

Delimična mobilizacija rezervista koju je naredila Rusija, dalja je eskalacija sukoba u Ukrajini, na koju nemačka vlada razmatra svoj odgovor, izjavio je danas nemački vicekancelar Robert Habek.

On je rekao da je to "još jedan loš i pogrešan korak Rusije, o čemu ćemo, naravno, politički razgovarati i konsultovati se o tome kako da odgovorimo", prenosi Rojters. Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je proglasio delimičnu vojnu mobilizaciju koja počinje odmah.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu objavio je da će Rusija odmah početi s mobilizacijom 300.000 rezervista.

Britansko ministarstvo spoljnih poslova želi da se situacija smiri

Britansko ministarstvo inostranih poslova upozorilo je da je mobilizacija trupa Vladimira Putina i njegove strašne nuklearne pretnje "zabrinjavajuća eskalacija" koju treba "shvatiti veoma ozbiljno", prenosi Dejli mejl.

Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije

Džilijan Kigan, ministarka spoljnih poslova, priznala je da Zapad "ne kontroliše tiranina" i probala je da pokuša da zahteva smirenje uprkos zastrašujućim pretnjama.

#Vladimir Putin

#govor

#reakcije