AKTUELNO

Otvorila dušu!

Čitav region potresla je vest o smrti Mladena D. (22) iz Laktaša, koji je navodno digao ruku na sebe jer nije mogao da izdrži pritisak javnosti nakon što je tajno sniman dok je ismevan tokom razgovora za posao. Povodom ovoga, oglasile su se mnoge javne ličnosti, a oevačica Marina Visković snimila je nekoliko storija na društvenoj mreži Instagram posvećene ovom tragičnom događaju.

Foto: Printscreen Twitter

Legnem tako u krevet pa razmišljam, sve hoću da pišem, snimam, ali me mrzi, pa zaspim, ali ova tema je značajna. Pričala sam sa jednim psihologom pre neki dan, u školi gde idu ove moje devojčice po Parsonu. Jako mi se dopada tad vid obrazovanja. Najviše mi se dopalo što je u školi zabranjeno ismevanje druge dece i ruganje, bilo da neko dete padne, nešto ne zna. I nikad se deca ne upoređuju, na to treba da se stavi velika pažnja. Svako je jedinstven za sebe. Društvene mreže su nas upropastile. Dozvolili smo da nam pet jedinki koje su postale poznate po tome što imaju p*nić sa svojim dečkom kreiraju izgled i ponašanje. Zaista je otišlo sve dođavola - krenula je Marina.

Foto: Instagram.com

Onda na sve to, desi se ono sa dečkom iz Laktaša koji se ubio. Ne smem da pogledam taj snimak, jer ću opet početi da psujem, kao za malu Milicu. Te stvari me pogađaju, zato i snimam ovaj video. Svako ko ima određeni broj pratilaca treba da proširi neku svest. Zabrinuta sam. Najviše bih volela da se društvene mreže ugase. Počeli smo ljude da gledamo po lažnom predstavljanju, garderobi, svi se nešto slikaju, više ne uživaju u trenutku. To je žalosno. Previše smo usmereni na društvene mreže. Ja prva se trudim zbog publike da podelim nešto, ali 80% nekih stvari sa putovanja ne delim, već ovako kad sam u kućnom izdanju. Pokrenula bih peticiju da se ugase društvene mreže, kobne su za društvo i mlade. Najveći procenat samoubistava maloletnika je zbog toga što ih ismevaju, naročito na TikTok-u. Lepo je kao platforma da pokažemo talente, ali me plaši ta viralnost. Prvo što nam padne na pamet je kako ćemo da se slikamo i da stanemo. Ne treba da idemo pogrešne ideale. Otuđili smo se jedni od drugih - nastavlja Viskovićeva.
Treba da budete jedinstveni, svoji, da izražavate svoju individualnost. Nikad neću razumeti da ljudi seju mržnju, zlostavljaju se deca, životinje... To su bolesni ljudi, kao što su pedofili bolesni. Bar mi da se potrudimo da podržavamo jedni drugo, jer je to i bila svrha društvenih mreža - istakla je pevačica.

Foto: Instagram.com

Autor: M. P.

#Marina Visković