AKTUELNO

Nikada je neće zaboraviti.

Da je Marina Tucaković promenila mnoge živote i uticala na karijere mnogobrojnih pevača, dokaz su i Jelena i Žika iz grupe "Zana".

Jelena je sada otkrila kako je zapala u Marinine ruke i koliko joj je to značilo.

Sad ću se vrtaiti na Gorana Bregovića koji je išao kod Marine da prave tekstove za Čolića i Marina se tada požalila Bregoviću da Zana traži pevačicu, a on joj je rekao da ima jedna mala u studiju koja brzo radi, brzo sve shvata... Ja sam prvo Marinu upoznala, pre Žike, dobila sam poziv, znam da se ona bavi muzikom, znam ko je Marina Tucaković, ali nisam znala šta traže od mene - rekla je Jelena i dodala:

Foto: Tanjug, Pink.rs

Zato se Maki kod svih nas zove Mama, ona je bila u stanju, to je ta intelignecija, da prepozna u svakome ono najbolje i da ga istakne na najbolji način, jer biti tekstopisac je biti ozbiljan psiholog, ali ne samo prema osobi koja treba da peva te stvari nego i prema publici. To je nešto što se rađa, ne znam da li će se ikada ponoviti jer to je žena koja je na jedan suptilan način podržavala, gurala vas, ali sve vrlo suptilno, nikada nije rekla: "E ti to moraš". Pre jedno dvadeset godina, Marina mene zove na telefon i pita: "Je l' možeš ti da ispraviš kosu?", kad ja kažem mogu ona kaže: "Je l' si sigurna da možeš, ajde malo da nosiš"... Ona sedi na njenom kanabeu i razmišlja o meni, razmišlja o Džeju, razmišlja o drugim ljudima. Želela je da nas menja, da nas abdejtuje, što ja kažem. Ali uvek pita pa ako neko kaže: "Jao pa ja to ne bih...", ništa, to je to. Možda u nekim momentima nije bila u pravu, normalno, živi ljudi, ali je stalno razmišljala. Sad ću biti malo brutalna, ali mi smo bili njeni projekti jer ona se igrala sama sa sobom i sa nama, ali u pozitivnom smislu. I onda te Maki pusti niz vodu...

Jelena je prizanla da je Marina uvek zahtevala da sa njom komunicira i dogovara se oko tekstova.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nedostajalo mi je možda više kontakta sa Marinom. Ona je bila toliko zauzeta, ali je bukvalno sa nekim sitnim stvarima, ko ume da prepozna, nekim konsturktivnim kritikama, predlozima, uspevala kod mene da napravi nešto... Uspevala sam da prepoznam jednu njenu rečenicu, to je stizalo dotle da, pošto smo recimo tekstove koje je ona pisala za nas, čekali u studiju, čekamo da pozove jer ona sad to piše i Žika se javi i kaže: "Marina kakav je ovo tekst?", a ona kaže: "Molim te daj mi Jelenu sa tobom ne mogu da komuniciram uopšte jer mi treba energija da ti objasnim, daj mi Jelenu". Pesma koju smo imali devedeset i neke godine, Marina nije stigla da uradi tekst, mi smo već imali gotov aranžman, meni bilo žao da propadne, ja donesem tekst zove mene Marina kaže: "Slušaj, ovo je odlično..." Posle nedelju dana zove i kaže: "Ja sam stigla za vas da uradim ovo, ajde završi"... To govori o tome koliko ona nije imala sujete jer mi smo ljudi sujetni generalno - istakla je pevačica.

Autor: R.L.