AKTUELNO

Srpkinja Ana Volš za kojom se traga od Nove godine bila je na dobrom putu da ostvari "američki san". Beograđanka koja se preselila u USA brzo i lepo se snašla, udala se, dobila troje dece i bila je vrlo dobra u svom poslu. Kao agent za nekretnine imala je osećaj kako da napravi dobar novac, a možda ju je baš to na kraju koštalo života?

Ana je misteriozno nestala 1. januara, ali to niko ne zna tačno, jer je njen muž Brajan Volš pozvao policiju tek 4. januara. On je optužen za ometanje istrage a za mnoge, iako za sada ne i za policiju, glavni je osumnjičeni u ovom šokantnom slučaju u kom su isplivali i finansijski detalji njihovog života.

Najzanimljiviji je vezan za prodaju stana koji je zaveden 29. decembra, samo dva dana nakon što je Ana nestala. U pitanju je nekretnina veličine 62 kvadrata u Riveru, predgrađu Bostona koje je na ceni jer izlazi na plažu. Tu je Ana na svoje ime kupila stan januara 2020. godine. Platila ga je 137.000 dolara, a onda ga je u novembru 2022. oglasila za prodaju. Uspela je da ga proda za samo osam dana, po ceni koja je za 21.000 dolara veća od one koju je inicijalno tražila. Zaradila je od te prodaje ukupno 220.000 dolara.

Prodaja je bila finalizovana 17. decembra i u dokumentima do kojih je došla američka TV stanica "Boston 25" vidi se da je u sve bio umešan i njen muž Brajan koji je tamo naveden kao suprg vlasnice stana. Među dokumentima je njegov potpis i fotokopija lične karte, što ukazuje na to da je znao da je Ana dobila značajnu sumu novca.

Foto: Tanjug AP/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Inače, prema zakonu države Masačusets u kojoj Volšovi žive, uobičajeno je da se oba supružnika potpišu na dokumentima za nekretnine, bez obzira na koga se ona vodi i u slučaju njegove smrti, drugi supružnik automatski postaje vlasnik. Zakon je napravljen kako bi se vlasnici nekretnina zaštitili od prisline prodaje zbog potencijalnih potražitelja.

Zašto je sve ovo važno - zato što je u slučaju porodice Volš Ana bila ta koja je zarađivala a Brajan je trošio. Sudska dokumenta koja su dostupna javnosti pokazuju da je on u velikim dugovima i da će morati da isplati i do 300.000 dolara posle onlajn prevara za koje je uhapšen a kasnije i osuđen. On je prevario troje različitih ljudi pokušavajući da im proda lažne slike Endija Vorhola. Zvanično, nigde ne radi i pitanje je kako će obezbediti novac.

Foto: Facebook.com

Nekretnina koju je Ana prodala, pokazuju dokumenti, je potpuno otplaćena i nije kupljena preko kredita, što znači da je na njoj nestala Srpkinja napravila čistu zaradu od 80.000 dolara.

Da li je potpis koji je stavila na kupoprodajni ugovor nekako povezan sa njenim misterioznim nestankom i da li je tako zapečatila svoju sudbinu?