AKTUELNO

Dugo se spekulisalo oko dolaska talentovanog veziste na Marakanu, a čini se da je do dogovora i došlo. Stamenić će u redove crveno-belih doći na leto, i to kao slobodan igrač, po isteku ugovora sa Kopenhagenom.

Reprezentativac Novog Zelanda bi u narednim danima sa crveno-belima trebalo da potpiše višegodišnji predugovor, čime bi bila stavljena tačka na ovaj transfer.

Marko Stamenić je rođen 2002. godine u Velingtonu, a fudbalsku karijeru započeo je Vestern Sabursu. Put ga je odveo u Velington, nakon čega je obukao dres mladog tima Kopenhagena. Kalio se na pozajmici u drugoj ligi Danske, u timu Kegea, nakon čega je prekomandovan u seniorsku selekciju Kopenhagena.

Ustalio se 20-godišnji vezista u seniorskom timu, za koji je ove sezone upisao 17 nastupa. Od toga je sedam mečeva počeo od prvog minuta, a bio je istaknut i u susretima Kopenhagena u Ligi šampiona, protiv ančester Sitija i Sevilje.

Podsetimo, Zvezdu će na leto pojačati i Piter Olanjinka, koji je takođe dogovrio sve uslove i potpisao predugovor sa šampionom Srbije.

#Crvena Zvezda

#Marko Stamenić