AKTUELNO

Nemac Mihael V. je zapravo potkivač konja, ali to ga nije sprečilo da se predstavlja kao lažni iscelitelj i neko ko se bavi alternativnom medicinom.

Godinama je zloupotrebljavao poverenje nesrećnih žena i pod izgovorom da može da ih izleči, seksualno ih iskoriščavao i zlostavljao. A kada se sve otkrilo, ubio je i svoju suprugu, piše nemački tabloid BILD.

Tužilaštvo u Flensburgu podiglo je optužnicu protiv njega u kojoj se navodi da je suprugu najpre otrovao a zatim nožem ubio.

Naime, u avgustu prošle godine u Esgrusu dogodio se naizgled zajednički pokušaj samoubistva bračnog para. Muž i žena su nađeni sa povredama od noža. Žena je umrla, muškarac je preživeo. A onda se ispostavilo da je žena prethodno otrovana lekovima. Krajem septembra, tužilaštvo je podnelo zahtev za hapšenje muškarca. Sada se osumnjičeni pred okružnim sudom u Flensburgu tereti i za seksualno zlostavljanje, kao i podmuklo ubistvo.

Prema istrazi, Mihael V. (54) je od 2014. do jula 2022. u svom stanu lečio bolesne osobe, i to bez odgovarajućih kvalifikacija.

"To mu je omogućilo da seksualno iskoristi žene koje su tražile pomoć", rekao je Bernd Vinterfelt iz tužilaštva u Flensburgu za NDR.

Tužilaštvo pretpostavlja da je optuženi ženama izvodio masaže i bolne pokrete u njihovim intimnim delovima, a radi seksualnog zadovoljstva. Konkretno, radi se o šest slučajeva, a u dva i o telesnim povredama. Pored toga, vodi se još 15 istražnih postupaka.

Foto: Tanjug AP/Festim Beqiri/TV7News/dpa via AP

Jedna od žena želela je da prekine navodni tretman lečenja, nakon čega joj je optuženi pretio da će na Internetu objaviti slike na kojima je obnažena, a koje je tajno snimio. Prema rečima tužioca, ova žena je na kraju podnela krivičnu prijavu.

Otrovao je svoju ženu i na kraju je ubio
Kada je potom pokrenut istražni postupak protiv osumnjičenog, on se navodno uplašio da bi ga žena mogla ostaviti.

"Da bi održao svoj životni standard i došao do nasledstva od supruge, odlučio je da je ubije", navodi se u optužnici.

Najpre je ženi dao preveliku dozu koktela lekova, ali pošto to nije dovelo do njene smrti, dva puta ju je izbo kuhinjskim nožem u predelu stomaka. Ona je na kraju izdahnula.

Optuženi negira da su njegovi lažni tretmani služili seksualnom zadovoljstvu. Kako je saopštilo javno tužilaštvo, on negira i optužbu za ubistvo supruge tvrdeći da su njih dvoje zajednički želeli da se ubiju.